Hlavní obsah

Chcete si odpočinout od partnera? Vyražte na dámskou jízdu

Dámských jízd, tedy cest určených pouze ženám, kdy drahé polovičky zůstávají doma, neustále přibývá. Není to však výsada pouze svobodných dam nebo náhodné skupiny žen na jarní dovolené. Pro ženy jsou připraveny výlety s pletením, dobrodružné zájezdy i lázeňské pobyty. Ženy, které podobných služeb využívají, bývají i vdané. Mnohé však kvůli tomu, že nechávají manžely doma, mají výčitky svědomí.

Foto: Profimedia.cz

Moderní ženy často "dobíjí baterky" bez mužů.

Článek

Pravdou ale je, že muži své partnerky často k dámským jízdám přímo vybízí. Většinou asi proto, aby se vyhnuli činnostem, pro které nemají pochopení nebo nadšení, což jsou naříklad nákupy, kurzy vaření, návštěvy muzejí, galerií a botanických zahrad. Konkrétní typy na některé damské jízdy naleznete na serveru VIPmag .

Dámské jízdy podniká stále více pracovně vytížených žen kolem 30ti a 40ti let. Ne všechny však cestují s kamarádkami, mnoho žen si objednává výlet sólo. Méně neobvyklé jsou nyní i mezigenerační dovolené. Ty podnikají ženy se svými dcerami a mnohdy i matkami.

Nyní ženy říkají: "Teď je řada na mně"

Dámské jízdy jsou výrazným kulturním i společenským posunem. Ještě před třiceti lety bylo nepředstavitelné, aby jela žena na dovolenou bez své rodiny. Ta, která cestovala bez manžela musela snášet otázky na manželský život a jeho nedostatky či problémy. Ženy se tradičně staraly o blaho a štěstí celé rodiny, zatímco muži a děti podnikali výlety a různé akce s kamarády.

Avšak více žen má v dnešní době zaměstnání, proto si mohou cestování dovolit. Navíc v dámských jízdách spatřují příležitost, jak opět navázat přátelství z dětství nebo z vysoké školy. Povyražení s ostatními ženami je ideální šance, jak opět dobít baterie a omládnout.

Poptávce odpovídá i nabídka

Různé cestovní kanceláře, hotely a jiné společnosti nabízejí stále častěji speciální balíčky a komfort určený pouze ženám. Dlouhodobý nárůst těchto služeb je známkou, že se nejedná pouze o krátkodobý trend.

Pravou relaxaci ženy poznají mnohdy jen bez mužů.foto: Profimedia

Mezi nejoblíbenější dovolené patří pobyty plné hýčkání a rozmazlování. Takové výlety zahrnují ubytování v různých lázních a wellness hotelech, nebo výletní plavby kolem pobřeží. Neméně žádané jsou i specializované výlety. Některé agentury nabízejí dovolenou se zaměřením na ochutnávku vín, běhání nebo dokonce i pletení.

Podobné jsou i poznávací zájezdy, při kterých je možné se naučit vařit tradiční pokrmy, vytvořit si vlastní parfémy nebo vyrábět umělecké předměty.

Dobrodružství v džungli velkoměsta

Některé ženy, touží po dobrodružství. Mnohdy jim je kolem padesátky a vydávají se například do exotických zemí, účastní se potápěčských kurzů a jezdí na koni po národních parcích a po horách. Pro milovnice čilého ruchu jsou organizovány výlety do velkoměst jako je například New York, Las Vegas, Paříž, Londýn a další. Tato města jsou plná života a je v nich mnoho příležitostí k zábavě, od nákupů přes muzea až po bary.

V poslední době jsou populární i ekologické cesty. Ty směřují do míst s krásnou přírodou. Ubytování je pak zajištěno mimo velké hotelové řetězce, takže v útulných penzionech, historických hostincích, na farmách se solárními panely nebo v malých hotýlcích. Zahrnuty jsou i aktivity jako jóga, turistika, surfování a běžkování. Ekologické je dokonce i stravování. K dispozici jsou například biopotraviny z domácích farem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám