Hlavní obsah

Sníh zkvalitnil povrch krkonošských sjezdovek

Právo, Vladislav Prouza

Povrchu sjezdovek výše položených skiareálů v Krkonoších výrazně tento týden pomohl přival čerstvého i když mokrého sněhu. Chumelenice zasypala horská střediska ležící od zhruba šesti set metrů nad mořem místy patnácticentimetrovou sněhovou pokrývkou.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Lyžaři ve Špindlerově Mlýně ocenili kvalitnější povrch sjezdovek.

Článek

Směs přírodního a technického sněhu mnohde vytvořila vynikající lyžařské podmínky hodné doufejme nikoliv zašlým časům vydařených zim. "Bylo to sice kvůli vlhkému sněhu trochu pomalejší, ale jinak perfektní. Většina sjezdovek zůstala po celý den rovná bez výmolů," libovali si lyžaři v pátečním Špindlerově Mlýně, kde od soboty spadnou ceny celodenních permanentek pro dospělou osobu ze 750 na 550 korun. Děti zaplatí namísto pěti set tři sta padesát korun.

Ceny spadly ve Špindlu také u ostatních časových jízdenek. "Provoz letos pravděpodobně ukončíme v polovině dubna. Velikonoce slibují slušné lyžařské podmínky," konstatoval ředitel špindlerovského Skiearálu Jiří Beran.

Vleky minimálně do Velikonoc

Řada ostatních krkonošských areálů počítá s provozem minimálně do velikonočního pondělí. "Minimálně přes Velikonoce počítáme s provozem areálu v Herlíkovicích u Vrchlabí, kde jsou stále dobré sněhové podmínky a nadále jezdí pravidelné skibusy. Navíc od soboty platí jarní slevy 450 korun za celodenní skipas pro dospělého a 310 korun pro děti," přiblížila Helena Čeřovská ze společnosti Snowhill. Herlíkovice pojedou po Velikonocích podle zájmu lyžařů.

"Do Velikonoc patrně vydrží i areál Šachty u Vysokého nad Jizerou a Kamenec v Jablonci nad Jizerou. Ještěd jsme zavřeli v pátek," dodala Čeřovská. Lanovky Černohorský expres, Protěž spolu s pěticí lyžařských vleků pojedou o víkendu v Janských Lázních. Výška sněhové pokrývky zde na sedmi kilometrech upravených sjezdovek dosahuje půl metru.

Možnosti lyžovat o víkendu nadále nabízejí areály v Peci pod Sněžkou, Velké Úpě, Vítkovicích, Benecku, Černém a Dolním Dvoře u Vrchlabí včetně Mladých Buků u Trutnova.

V Orlických horách zima končí

Sobota představuje symbolický konec zimy pro skiareál v orlickohorském Deštném. Vládu nadcházejícímu jaru předá vládce Orlických hor Rampušák doprovázený věrnou družkou Kačenkou a nezbytnou družinou masek. Slavnost probíhající v místním skiareálu ukončí ohňostroj.

"Nebudeme mlžit, že lyžařské podmínky jsou vynikající. Lyžovat ještě lze vcelku dobře pouze na červené sjezdovce, která by mohla vydržet do Velikonoc, kdy patrně letošní lyžařskou sezónu ukončíme," podotkl šéf společnosti Sport Profi Deštné František Prouza.

Reklama

Související témata:

Související články

Lyžařská sezóna pomalu končí

Přírodního sněhu sice napadlo v letošní zimní sezóně opět velmi málo, díky mrazům se ale v tuzemských lyžařských střediscích vyrobilo mnohem více technického...

Výběr článků

Načítám