Hlavní obsah

Do Janova na bobovou dráhu

– JANOV NAD NISOU
Právo, sil

Novinkou Jizerských hor je bobová dráha v Janově nad Nisou. Každý, kdo touží po adrenalinových zážitcích, má jedinečnou možnost, protože na něj čeká nejdelší a nejčlenitější bobová dráha v Česku.

Článek

Bobařům nabízí 900 metrů dlouhou trať s 22 zatáčkami – třináct levých a devět pravých a navíc ještě karusel, v němž se bob otočí o 450 stupňů.

„Vozíky jsou určeny pro jednu až dvě osoby, takže můžete jezdit samostatně či ve dvojici se svými dětmi nebo kamarády. Pohodlné boby s gumovými kolečky jsou opatřeny účinnou brzdou, která umožní každému zvolit optimální rychlost i styl jízdy,“ říká provozovatel dráhy Petr Polák. Obsluha bobu je podle něho velmi snadná a zvládnou ji i malé děti.

Je nejlepší, nejdelší a nejlevnější

Právě na dětskou klientelu mysleli v Janově především, takže tomu odpovídá i ceník. Jedna dětská jízda přijde na 30 korun a dospělý zaplatí 60 korun. „Dětskou cenu máme do 140 centimetrů, ale pokud nám přijde škola anebo lyžařský kurz, tak děti neměříme a mají to za dětskou cenu, aby si dráhu užily. Děti do čtyř let neplatí vůbec,“ podotýká Polák.

.: Bobová dráha v Janově.

Celkem je v České republice pět takových bobových drah, kromě Janova ještě v Harrachově, Špindlerově Mlýně, Praze a v Lipně. Ta jizerskohorská patří mezi znalci mezi nejlepší, protože je nejčlenitější a zároveň nejdelší. Další nej má, ještě pokud jde o cenu, je totiž nejlevnější.

Rezervace není potřebná

Areál bobové dráhy v Janově nad Nisou nabízí kromě těch adrenalinových zážitků i ty gurmánské, neboť zdejší restaurace nabízí nejednu specialitu. Výběr je zde bohatý od klasiky přes steaky a speciality z udírny až po palačinky a sladké tečky na závěr. „Naše bobová dráha je jediná v Česku se samoobslužnou gastronomií,“ dodává Polák.

Pro ty, kteří nemají kam hlavu složit, zprostředkují na bobové dráze i ubytování v penziónu. Provoz areálu je celoroční a není potřeba si dopředu jízdy rezervovat, neboť kapacita je až 450 jízd za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám