Hlavní obsah

Snowhill vypraví letos do hor až 50 autobusů denně

LIBEREC

Společnost Snowhill bude do zimních center na Ještědu, v Herlíkovicích, Vysokém a Jablonci nad Jizerou a Kašperských Horách vypravovat 30 až 50 autobusů denně. Nově bude podle něj vozit Snowhill lyžaře na Ještěd, a to nejen z regionu a Prahy, ale i z Německa a Polska.

Článek

"Jízdní řády za hranice se teprve dokončují, nástupní místa ale budou v Žitavě, Zhořelci, Budyšíně a Löbau," dodala za provozovatele areálu Radka Záhořová.

Do Liberce bude směřovat jen z Německa deset linek týdně. "Autobusů pojede vždy tolik, kolik zájemců se přihlásí. Službu si musí zamluvit den předem na internetu," popsala. Nová nástupní stanice přibyla i v Praze, vedle Černého mostu budou jezdit skibusy také z další cílové stanice metra Háje.

Vloni Snowhill Ještěd již provozoval, ale lyžaře tam vozit nechtěl. Letos investoval asi 300 miliónů korun do jeho rozvoje, postavil tam za ně tři vleky a čtyři lanovky. Kapacita nových zařízení je několikanásobně vyšší, umožňuje přepravit za hodinu až 10 000 lidí. Liberečané se ale obávají, že staré sjezdovky tak velký nápor lyžařů nepojmou a přibude úrazů. Snowhill počítá s rozšířením sjezdovek, ale až v příští sezoně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám