Hlavní obsah

Šumava se modernizuje a cílí na rodiny s dětmi

Lyžařské areály v jihočeské části Šumavy i v letošním roce pokračují v modernizaci. Na Zadově staví novou lanovou dráhu, která středisku velmi citelně chyběla, a ve skiareálu Lipno posilují služby pro lyžaře. U parkoviště, které je zdarma, vyroste komplex sportovního centra s komplexním zázemím.

Článek

Dohromady tato dvě největší střediska jihu Čech investují letos 130 miliónů korun. "Naše lanovka bude nejmodernějším lyžařským přepravním zařízením v jižních Čechách," sdělil Právu vedoucí provozu lyžařského areálu Zadov Luděk Sáska s tím, že lanovka je čtyřsedačková. Dlouhá je 735 metrů. Nastupovat se na ni bude pomocí pohyblivého koberce. V provozu by měla být už v prosinci.

"Stát bude v areálu Kobyla na místě tatrapomy, která je již demontována. Lanová dráha i s přiléhajícími sjezdovkami bude o asi 40 metrů delší než dosavadní lyžařský vlek, což umožní i sjezdařům využívat parkoviště v oblasti Pláně," doplnil Sáska s tím, že celková výše investic je téměř 50 miliónů korun.

Bezdotykový systém a zasněžování

Nový bezdotykový systém odbavování lyžařů u vleků a lanovky, všechny sjezdovky uměle zasněžované moderním a plně automatickým systémem, který patří k absolutní špičce v českých lyžařských areálech, rozšíření některých sjezdových tratí až o tři hektary a nové sportovní centrum u velkokapacitního parkoviště s veškerým zázemím pro lyžaře a snowboardisty pod jednou střechou.

"Naším cílem je stát se nejmodernějším a zároveň i nejkvalitnějším zimním střediskem pro rodiny s dětmi v Česku. Tomu podřizujeme realizaci plánovaných investic. Jejich výše před letošní sezónou překročila 80 miliónů korun," sdělil Luboš Krejza, ředitel společnosti Lipno Servis, která Skiareál Lipno provozuje.

Unikátní je sportcentrum, v němž kromě restaurací, prodejen s lyžařským vybavením a půjčoven lyžaři naleznou i úschovnu lyží, které si tu budu moci věci ponechat i přes noc. Areál na Lipně zavede nově i bodové jízdné a připravuje pětidenní skipas se třemi dny lyžování na Lipně a dvěma dny lyžování na Hochfichtu.

Kašperky: další vlek

Lyžařský areál už vloni nabízel vše, co k zimní zábavě patří. K dispozici je snowtubing, půjčovna, servis. Nově je zde označen běžecký okruh. Stačí se ze stejného parkoviště vydat na jednu stranu, na kopec nebo na druhou, na běžeckou trať. Areál se také rozrostl o jeden vlek, s čímž se zvýšila přepravní kapacita o 700-800 lidí.

Reklama

Související články

RAKOUSKO: největší nabídka areálů

K jižním sousedům si lze zajet i na prodloužený víkend. Rakousko je zemí malebných horských vísek, které na pohled splňují představu alpské pohádky. Náš jižní...

FRANCIE: Lyžuje se téměř z postele

Francie je země bohy stvořená pro lyžaře. Zejména v Severních Alpách se nabízejí ideální geografické podmínky. Vrcholy dosahují kolem 3000 metrů n. m.,...

Výběr článků

Načítám