Hlavní obsah

Leicestershire se stává Mekkou válečných her

LONDÝN

Vypadá to jako typické bojové scény - tanky pálí, dělostřelectvo za nimi je podporuje a nálože explodují. Tak proč se tedy vojáci vystupující z tanků smějí, jako kdyby prožívali nejhezčí chvíle svých životů? Protože nebojují v pravé válce v Iráku či Afghánistánu, nacházejí se v hrabství Leicestershire v Anglii. Oblast Southfields Farm začíná být milovníky bojových her stále oblíbenější.

Článek

Southfields jsou rodištěm paintballových tanků úplně nové dimenze. Lidé z celého světa se sem sjíždějí zajezdit si v tancích, střílet barvou naplněné rakety a vyhýbat se zeleným a červeným střelám nepřátelských tanků. Celý nápad vznikl před šestnácti lety, kdy místní farmář Stuart Garner hledal alternativní cestu, kterou by si na sebe farma vydělávala. Pozemek o velikosti 250 akrů začal čím dál tím více přizpůsobovat potřebám hráčů paintballu a časem již nebylo cesty zpět.

Farmáři zabralo obrovský čas nashromáždit stará vojenská vozidla a další prostředky šířící smrt, našel člověka ochotného strávit dlouhé týdny úpravou vojenské techniky a vše mohlo začít. Momentálně vlastní sedm tanků, velké množství raketometů a obrněných transportérů, všechny speciálně upravené tak, že ke střelbě používají munici plnou barvy.

Z Normandie do Vietnamu za pár minut

Veškeré zbraně nacházející se na farmě zažily pravé boje, některé se dokonce podílely i na pádu Berlínské zdi. Tím, že jsou v bojích použity velmi reálně působící vyřazené stroje, je dle návštěvníků farmy celkový dojem úžasný. 

Joe Harris dostal den na tomto bojišti jako dar ke svým jednadvacátým narozeninám. "Bylo to chvílemi úplně ohromující, uvnitř tanku je velké šero a ještě k tomu můžete své zásahy zcela jasně slyšet. Čím více je tank pokryt barvami, tím je vše napínavější. Vítězem boje je ten tank, na kterém ulpělo nejméně barvy," řekl Harris.

Farma je rozdělena na několik částí, přičemž každá z nich připomíná jiné bojiště. Během několika chvil se tedy můžete přemístit z vietnamské vesnice do Zátoky sviní či na pobřeží Normandie. Soutěžící jsou rozděleni do dvou armád, každý z nich pak disponuje nejméně jedním tankem se třemi členy posádky a jedním instruktorem, který je většinou armádní vysloužilec.

Reklama

Výběr článků

Načítám