Hlavní obsah

Zelená koruna vaší zahrady

Novinky, Mountfield

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Hustý, krásně zelený a zdravě vyhlížející pažit je snem každého majitele rodinného domu či chaty. Jak by také ne – vždyť trávník je nedílnou součástí zahrady a při správné péči vás svou krásou může těšit celou sezonu.

Článek

Existuje celá řada procedur, kterými můžete dosáhnout zdravého růstu trávníku a jeho atraktivního vzhledu. I váš trávník se rád líbí, pomozte mu cítit se dobře.

Pro to, aby měl váš zelený koberec reprezentativní podobu, je nezbytné ho pravidelně sekat. A jak přitom vybrat ten nejvhodnější typ sekačky právě pro vaši zahradu?

Důležité je, jak často budete sekat a jak velkou plochu váš trávník vlastně zaujímá.

Pro malé zahrádky a předzahrádky jsou ideálními pomocníky elektrické rotační sekačky, s většími plochami si zase velmi dobře poradí rotační sekačky poháněné benzinovým motorem. U těchto modelů navíc nejste limitováni délkou elektrického kabelu a mají i vyšší výkon.

Aby práce s benzinovou rotační sekačkou byla ještě snadnější, pořiďte si benzinovou rotační sekačku s pojezdem. Stroj nemusíte tlačit, takže jeho obsluha je pro vás opravdu komfortní. Tyto typy sekaček tak ocení majitelé zahrad s jakýmkoli terénem.

K začištění v blízkosti chodníků, keřů, stromů a zídek, vám pak postačí strunová elektrická nebo akumulátorová sekačka. Tyto modely se jednoduše obsluhují a mají nízkou hmotnost, proto jsou velmi oblíbené i mezi ženami. Snadno s nimi upravíte takové plochy, kam je obtížné nebo nemožné se s klasickou rotační sekačkou dostat.

Traktor či rider jako ideální volba pro rozsáhlé plochy

Své důležité místo mají mezi pomocníky v péči o trávník i bubnové sekačky, mulčovače a zahradní traktory.

Bubnové sekačky s přehledem posečou rovinu i horskou stráň, i přerostlá tráva na velké louce je pro ně hračka. Jsou výkonné a díky nízké hmotnosti také snadno ovladatelné.

A kdo si hravě pohraje s přerostlou trávou na neudržovaných plochách? Zlikvidují ji mulčovače s výkonnými motory a speciálními noži, které porost rozsekají na malé částečky. Zapraví je pak ke kořínkům trávníku, kde zetlí, takže navíc poslouží i jako kvalitní přírodní hnojivo.

Možná, že pečujete o rozsáhlou travní plochu u svého domu nebo chalupy a práce vám připadá příliš náročná. Pak je pro vás ideální volbou zahradní traktor nebo rider. Tyto technicky vyspělé stroje se o váš trávník perfektně postarají, a navíc je práce s nimi i zábavná.

Váš trávník si tu správnou péči zaslouží. Věnujte mu ji, odvděčí se vám tou správnou hustotu i pěknou barvou.

Reklama

Související články

Tlaková myčka při úklidu uspoří čas i vodu

Čistíte pravidelně terasu, dlažbu kolem bazénu nebo často uklízíte bláto z chodníků? Potřebujete zbavit špíny fasádu domu, důkladně omýt stavební či zahradní...

Připravte své pomocníky na sezonu

Komerční článek - Nebude to dlouho trvat a trávníky se zase oblečou do krásné zelené barvy a začnou růst jako z vody. A to bude ta pravá chvíle do nich po...

Výběr článků

Načítám