Hlavní obsah

Zářiče prodlouží léto až do zimy

Novinky, Dana Novotná

Sychravé období je tady, ale vám se ještě nechce opustit posezení v barevné podzimní zahradě? Prodlužte si čas příjemně strávený na čerstvém vzduchu bez rizika nachlazení!

Foto: Mountfield, .

Plynový zářič Venezia

Článek

Pomůže vám tepelný zářič, se kterým budete moci užívat hřejivého tepla na zahradě, zimní zahradě či terase bez ohledu na chladné počasí. A nejen na zahradě. Zářiče najdou uplatnění také v útulné zahradní restauraci, kavárně pod širým nebem nebo třeba v ledovém baru u sjezdovky.

Elektřina…

Jestliže se chcete opravdu prohřát, vyplatí se vsadit na infračervené teplo. Elegantní elektrický infrazářič vás prohřeje až do morku kostí. A to velmi rychle, takže nedochází ke zbytečnému plýtvání energií. Ohřívá totiž předměty i osoby přímo, nikoli prostřednictvím vzduchu kolem nich. Pocit tepla budete díky němu mít už během několika sekund.

Bonusem navíc je komfortní užívání: žádné doplňování paliva, stačí jen zmáčknout knoflík dálkového ovládání, které má dosah několik metrů. Zářič můžete umístit napevno na stěnu, případně zachovat jeho mobilitu prostřednictvím teleskopického stojanu s různým výškovým nastavením. Bezpečný výrobek by měl splňovat normu IP65 (podle ČSN), která potvrzuje, že díky vysoké izolační ochraně lze teplomet používat i ve vlhkém venkovním prostředí.

Foto: Mountfield, .

Elektrický infrazářič Verona

… nebo raději plyn?

Pro venkovní použití můžete zvolit plynový zářič. Ty nejmenší stačí nasadit na dvoukilovou propan-butanovou láhev. Výkonné, robustní velké zářiče trochu připomínají kandelábry plynových lamp. Jejich kvalitní nerezová ocel zpracovaná do stylového designu bude slušet nejen vaší zahradě, ale kterékoli venkovní, dobře větrané prostoře.

Z reflektoru v horní části zářiče vyzařuje příjemné sálavé teplo do bezprostředního okolí. Díky nastavitelnému výkonu můžete teplotu regulovat, takže se budete cítit jako v bavlnce i při výkyvech podzimního a zimního počasí. Plynový zářič není závislý na elektrické zásuvce, zato je vybaven šikovnými kolečky, s nimiž ho můžete pohodlně umístit, kamkoli bude třeba.

Kolik stojí teplo?

Nejlevnější infrazářiče pořídíte přibližně od 1200 Kč, malé plynové zářiče na propan-butan už okolo 1000 Kč. U kvalitnějších venkovních topidel, ať už na elektřinu, nebo na plyn, se potom cena pohybuje v rozmezí od 3000 do 15 000 Kč.

Teplomety koupíte ve specializovaných prodejnách zaměřených na vytápění nebo kempování, v řetězcích zaměřených na dům, zahradu a dílnu.

Reklama

Související články

Zima velí jít do sauny

Saunování je podle mnohých jediný rozumný způsob, jak přečkat nevlídné zimní měsíce. A lékaři dodávají, že pravidelný pobyt v sauně má velmi pozitivní vliv...

Výběr článků

Načítám