Hlavní obsah

Zahrada, odkud se vám nebude chtít odcházet

Novinky, Dana Novotná

Máme posekáno, nastává čas na zábavu. Poradíme vám, jak si zasloužený odpočinek na zahradě užít co nejlépe s celou rodinou. Pohodlný zahradní nábytek už nejspíš máte, čím ho ještě doplnit?

Bazén + houpačka + gril = ideální rodinný relax. Zdroj: Archiv

Článek

Odpočíváme vleže…

Určitě se vyplatí pořídit si ke stolu a židlím také lehátko, které využijete na odpočinek i na opalování. Pohodlné lehátko by mělo mít stabilní konstrukci, aby se pod vámi nesložilo, a ergonomické tvarování, díky kterému se nebudete nepohodlně vrtět. Ať už uvažujete o hliníku, umělém ratanu, nebo masivním dřevu, je dobré zvolit takový materiál a povrchovou úpravu, které nevyžadují velkou údržbu. Když lehátko ještě doplníte měkkým potahem, nebude se vám chtít z něj vstávat.

Houpačka a lehátko, nic víc ke štěstí nepotřebujete. Polohovací lehátko Futosa se vyznačuje praktickou, lehkou hliníkovou konstrukcí praktickou, pohodlným vrstveným polstrováním a vysokou odolností vůči vodě i slunci.

Potřebujete přece jen změnit polohu? Zhoupněte se! Stylová houpačka na zahradě krásně vypadá a ocení ji celá rodina. Malí si na ní vyhrají, mladí si užijí romantické dostaveníčko a dospělí odpočinek s knihou.

Houpačka Serenity: Stylové závěsné lehátko s  pevnou ocelovou konstrukcí, stříškou a polstrováním se bude na zahradě skvěle vyjímat

… i v pohybu

Ty děti chvilku neposedí! Zabavte je u dětského nábytku, kde mohou příjemně stolovat, hrát si na dospělé, malovat i odpočívat. Zapomeňte na plast nebo kov, vaše ratolesti si zaslouží kvalitní stůl z masivního dřeva! Řada dětského nábytku splňuje nejvyšší nároky na design a přitom je příjemně jednoduchá na pohled. Nábytek můžete použít nejen na terase nebo zahradě, ale klidně i v dětském pokojíčku. Bílá barva umocňuje čistý stylový dojem a bude krásně ladit s barevnými koberci a hračkami.

Dětský nábytek Mickey

Spoustu zábavy  a zdravého pohybu si užije celá rodina také s trampolínou. Musíte ovšem dobře vybírat, abyste předešli úrazu. Základ představuje pevná konstrukce rámu a hustý výplet ochranné sítě. Samozřejmostí je odolný kryt pružin, hodí se také UV ochrana odrazové plochy. Trampolína by rozhodně měla mít certifikát, že je bezpečná. A respektujte uvedenou nosnost!

Aktivní odpočinek, uvolnění i dynamika, to je pohyb na trampolíně

Ve stínu slunečníku

Pokud nemáte na zahradě stinné stromy, určitě oceníte velký slunečník, jenž zajistí příjemný stín i v parném létě. K vybavení těch lepších patří výškově nastavitelná tyč se spolehlivou aretací a teleskopický vysouvací mechanismus pro otevírání stínidla typu Push-up. Vyplatí se vybrat slunečník s naklápěcí střechou, která stíní i před šikmými ranními nebo večerními paprsky slunce, a potahem z vodoodpudivého polyesteru, jenž ochrání před dešťovou přeháňkou. Aby slunečník nevzal první závan větru, pořiďte raději opravdu robustní stojan.

Dámská jízda pod slunečníkem Bali

Jako ryba ve vodě

V opravdu horkém dni zbývá jediná účinná obrana – chladivá voda. Bazén by prostě neměl na správné zahradě chybět. Není to zdaleka tak velká investice, jak si možná myslíte.

Kvalitní rodinné bazény pořídíte už za pár tisíc korun. Jsou díky příznivému poměru mezi cenou, kvalitou a užitnou hodnotou velmi oblíbené. Zárukou jejich dlouhé životnosti je u některých nosná konstrukce stěn z kvalitního pozinkovaného plechu opatřeného antikorozní plastovou vrstvou a výhodu představuje i jednoduchá a rychlá montáž. Lze je postavit na povrch, ale také částečně nebo úplně zapustit do země.

Bazén Azuro můžete vybrat kruhový nebo oválný, s hloubkou 1,5 m nebo 1,2 m

Vidíte, vlastně stačí málo: pár šikovných kousků zahradního nábytku, malá soukromá vodní plocha – a nebude se vám chtít z vlastní zahrady vůbec odcházet do okolního světa.

Reklama

Související články

TRU-Infrared: Tajemství šťavnatých steaků

Komerční článek - Milujete steaky? Prozradíme vám, jak je ugrilovat opravdu šťavnaté. Jde o novinku, která se jmenuje TRU-Infrared a připravíte s ní ďábelsky,...

Chytré stoly Variant: Kombinujte bez omezení

Komerční článek - Zahradní nábytek už dávno nepředstavuje jen pohodlné spočinutí, reprezentuje také zahradu a vkus jejích majitelů. Problém s výběrem už dávno...

Výběr článků

Načítám