Hlavní obsah

Víme, co vaši mazlíci chtějí: Maso a bylinky

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Česko je evropskou jedničkou v počtu chovaných domácích mazlíčků. Téměř 50 % obyvatel má nějakého čtyřnohého kamaráda doma. Za své přátele jsme ochotni dát téměř cokoliv, o čemž svědčí i meziroční nárůst výdajů za krmení, chovatelské potřeby a veterinární péči. Čím jim ale opravdu nejvíce prospějeme?

Foto: archiv firem

Článek

Vhodná strava a pravidelný pohyb jsou základ

Vědecké studie potvrzují, že kvalitní stravou a pravidelným pohybem můžeme ovlivnit zdraví a délku života našich mazlíčků. Co si ale představit pod kvalitní stravou? Rozhodně ne zbytky od večeře nebo ze školní jídelny. Ačkoliv jsou dnešní psi domestikovaní, stále musíme mít na paměti, že na začátku všeho byli vlci a divoká příroda. Proto i naši psi byli, jsou a budou masožravci.

„Naštěstí se doba a vzdělanost lidí posunula kupředu a více přemýšlíme o tom, co svým mazlíčkům dáváme do misek. Optimálním řešením jsou vhodně zvolené granule,“ uvedl Ondřej Pejčoch, specialista ze společnosti Mountfield.

„Nejlepší jsou granule holistické, které neobsahují žádné obiloviny, mají vysoký podíl živočišných bílkovin, bylinek a ovoce. Jsou vhodné i pro psy a kočky, kteří jsou alergičtí na lepek. V našem sortimentu je tímto krmivem STARVITA,“ dodal.

Krmivo by mělo obsahovat vysoký podíl kvalitních bílkovin. Zdroj: Archiv firem

Na co si dát při výběru krmiva pozor?

Nejdůležitější rada: Pečlivě studujte obsah použitých surovin!

  • Největší podíl v krmivu by mělo mít maso (sušené či čerstvé).
  • Obiloviny by měly být zastoupeny v co nejmenším procentu, zvířata je hůře zpracovávají.
  • Z obalu by mělo být zřejmé, které konkrétní suroviny byly při výrobě použity a v jakém poměru.
  • Důležitá je informace, zda granule obsahují bylinky, ovoce a zeleninu, které kvalitní bezobilné granule posouvají do úplně jiné kategorie.
  • Vybírejte krmivo přímo určené pro konkrétního psa nebo kočku, např. granule pro štěňata velkých plemen, pro psí seniory, kočky žijící venku nebo granule pro kastrované kočky.

Tip:

BEZLEPKOVÁ STARVITA obsahuje až 87 % bílkovin živočišného původu

Novinkou na trhu je holistické superprémiové krmivo STARVITA. Neobsahuje žádné obiloviny, kukuřici nebo sóju. Najdete v ní vysoký podíl masa, zeleninu, bylinky, ovoce a další zdraví prospěšné suroviny potravinářské kvality. Nezatěžuje organismus zvířete a je vhodná pro psy a kočky všech věkových kategorií, velikostí a ras. Je ideální i pro ty, kteří trpí potravinovou alergií na lepek nebo mají citlivé zažívání.

Foto: Mountfield

Holistické superprémiové krmivo STARVITA je vhodné pro všechny psy a kočky.

Proč krmivo STARVITA?

  • 100% bez obilovin - HYPOALERGENNÍ KRMIVO
  • až 87 % bílkovin živočišného původu
  • vysoký podíl čerstvého a sušeného masa (kuřecí, kachní, jehněčí, zvěřina a ryby)
  • směs bylin podporující základní životní funkce, trávení a krvetvorbu
  • ovoce pro podporu imunitního systému
  • omega 3 mastné kyseliny pro zdravé srdce a kvalitní srst
  • vyvážený poměr vápníku a fosforu pro správný vývoj kostí
  • a zvířatům prostě chutná…
Foto: Mountfield

Vybrat si můžete z těchto 9 druhů granulí:

PRO PSY: STARVITA pro štěňata (2,5 kg/12kg) STARVITA pro štěňata velkých plemen (2,5 kg/ 12 kg) STARVITA pro dospělé psy s příchutí kuřete a ryby (12 kg) STARVITA pro dospělé psy s příchutí jehněte a zvěřiny (12 kg) STARVITA pro starší psy (12 kg)PRO KOČKY: STARVITA pro koťata (1,5 kg) STARVITA pro domácí kočky (1,5 kg) STARVITA pro venkovní kočky (1,5 kg) STARVITA pro kastrované kočky (1,5 kg)

OPŘEJTE SVÉMU MAZLÍČKOVI TO NEJLEPŠÍ

Více informací o STARVITĚ na www.mountfield.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám