Hlavní obsah

Vaše tělo pohladí miliardy bublinek

Novinky, Dana Novotná

Představte si, že jste pohodlně uvelebeni v teplé vodní lázni. Na každý váš sval doráží intenzivní proud vody a bublinek, masíruje a přitom uvolňuje nejen fyzické, ale i psychické napětí. Oči vnímají měnící se barvy osvětlení pod hladinou a uši se kochají hudbou, kterou máte rádi. Odpočíváte po náročné práci nebo sportovních aktivitách.

Foto: Shutterstock, .

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Touha po zdravém životním stylu včetně rychlé a účinné regenerace organismu je čím dál silnější i u nás. A pravidelné hydromasáže jsou pro načerpání nových sil ideální. Nehledě na to, že mají i příznivý vliv na různá chronická onemocnění pohybového aparátu, a jsou proto i doporučovány i při poúrazové léčbě. Jak si ale milióny blahodárných bublinek dopřávat u sebe doma? Řešením, které volí stále víc lidí, je vlastní vířivka.

Foto: Mountfield, .

Obliba venkovních vířivek roste. Představují nejnovější rodinný trend v péči o vlastní zdraví, krásu a pohodu.

Jak si vybrat?

Mezi vířivkami dostupnými na trhu jsou samozřejmě rozdíly. A proto bychom při volbě vhodného typu měli dát na radu odborníka. „Moderní vířivky s akrylátovými skořepinami jsou konstruovány a vybaveny tak, že si můžete příjemnou masáž díky desítkám speciálních trysek užívat v klidu domova. Bez toho, abyste se museli obtěžovat cestováním do nějakých wellness center. Dají se umístit v podstatě na jakoukoliv soukromou zahradu. Třeba k bazénu, na terasu, pod pergolu, k bazénu, do zimní zahrady nebo jen tak do hezkého zahradního zákoutí,“ říká wellness specialista Jakub Nováček z Mountfieldu.

S tím, že jedinou podmínkou je blízkost přívodu elektrického proudu. Některým modelům stačí klasická 230 V zásuvka, jiné vyžadují připojení do 400 V svorkovnice. Důležitým kritériem výběru je také kapacita vířivky. Proto bychom  měli dopředu zvážit, kolik asi lidí najednou by se do ní mělo vejít. K dispozici jsou modely i pro pět osob.

Foto: Mountfield, .

V jedné z nejluxusnějších akrylátových vířivek Fiji, vybavené 82 tryskami, chromoterapií, ozonovým generátorem a dalšími vychytávkami, může pohodlně relaxovat i pět osob.

Zajímejte se o výbavu

„Většina moderních akrylátových vířivek pro domácí využití je dnes už srovnatelná s profesionálními vířivkami a často jsou i lepší,“ říká Nováček. A nejde jen o vzhled či ergonomii, ale také o moderní technologie, jimiž jsou vybaveny. Proto bychom se při volbě vířivky měli zajímat, jak výkonná má například topidla, která zajišťují ohřev vody, a zda mají dostatečnou vícenásobnou tepelnou izolaci. Taková totiž umí spolehlivě zajistit příjemně teplou lázeň, i když je venku hluboko pod nulou.

O kvalitu vody se na bezchlórové bázi ve většině modelů starají ozónové generátory. Jejich úkolem je vytvářet ozón, plyn, který je schopen ve vodě cirkulující ve vířivce už v zárodku likvidovat všechny bakterie a viry. Ozón má zároveň schopnost eliminovat zbytky pleťových a opalovacích krémů, různé mastnoty a tím udržovat vodu křišťálově čistou. Obsluha všech funkcí vířivky by měla být jednoduchá a soustředěná na jednom dotykovém ovládacím panelu.

Foto: Mountfield, .

V době, kdy není vířivka používána, chrání čistotu i teplotu vody odklápěcí termo kryt.

Zahraje i do ouška

Ve výbavě najdete i takové lahůdky, jako je chromoterapie, kdy si lze naprogramovat různobarevné podvodní osvětlení odpovídající momentální náladě. Parádní vychytávkou, kterou mají všechny vyšší modely, je například audiosystém. Příjemným doplňkem může být třeba i fontánka zabudovaná do obruby akrylátové skořepiny. Zejména dětem udělá zurčící pramen vody velkou radost. A díky zabudovaným reproduktorům lze během relaxace poslouchat přímo ve vířivce oblíbenou hudbu přes bluetooth z mobilu nebo tabletu. Co víc si přát?

Reklama

Související články

Zima velí jít do sauny

Saunování je podle mnohých jediný rozumný způsob, jak přečkat nevlídné zimní měsíce. A lékaři dodávají, že pravidelný pobyt v sauně má velmi pozitivní vliv...

Zářiče prodlouží léto až do zimy

Sychravé období je tady, ale vám se ještě nechce opustit posezení v barevné podzimní zahradě? Prodlužte si čas příjemně strávený na čerstvém vzduchu bez rizika...

Kavkazské jedle z Dánska zaplavily Česko

Už je to zase tady! Vánoce se kvapem blíží a do Česka vtrhla lavina nádherných vánočních stromků! Čerstvé kavkazské jedle z dánských plantáží prodává již...

Výběr článků

Načítám