Hlavní obsah

Spanilá jízda s elektrickou pilou

Novinky, Dana Novotná

Potřebujete na zahradě nařezat dřevo do krbu nebo ohniště? Řežete i v dílně nebo na stavbě? Všude tam, kde je přívod elektřiny? Pak právě pro vás je ideální elektrická pila.

Foto: Mountfield, .

Článek

Výborně se hodí nejen pro řezání palivového dřeva, ale i pro nenáročné práce kolem domu, uplatnění najde při řezání v uzavřených či hůře odvětrávaných prostorách nebo na stavbě.

Foto: Patriot, .

Na trhu je celá řada elektrických pil. Pokud s nimi nemáte žádnou zkušenost, určitě se vyplatí koupit ji ve specializované prodejně zahradní techniky než v nějakém hobby marketu. Prodejce by vám měl podle vašich nároků na pilu doporučit model s optimální silou elektromotoru i délkou lišty.

Výkon pily vybírejte podle toho, jak často ji budete používat a na jaké řezání. Jestli s ní chcete primárně připravovat dřevo, volte pily s elektromotorem o příkonu 1800 W, v lepším případě 2000 nebo dokonce 2400 W, což už je na elektrickou pilu velká síla. Naopak na prořezávání stromků či občasné řezání klád menších průměrů vám stačí i pila o výkonu 1400 W.

Foto: Mountfield, .

Výhodou elektrických pil je nižší pořizovací cena než u benzinových modelů. Jsou i nenáročné na údržbu. Stačí vám hlídat množství oleje a musíte kontrolovat, aby byl řetěz správně ostrý. Bonusem je i snadné napínání a výměna řetězu bez použití nářadí.

Elektrická pila se vám hodí i na přípravu palivového dřeva, rozhodně ne na řezání v lese nebo zpracování polen velkých průměrů. Ale když chcete za rok pořezat pár kubíků dřeva, stačí vám k tomu elektrická pila, řezací koza a jdete na věc. Pokud jste elektrickou pilu doma nikdy neměli, už za pár hodin zjistíte, jak skvělý pomocník to je.

Reklama

Související články

Dopřejte zahradě vodní lázeň

Horké srpnové dny ještě pořád lákají k vodě. Na přehradách, koupalištích, v řekách nebo ve vašem bazénu je jí spousta a vy během chvíle příjemně zchladíte...

Sekery Patriot přeseknou i vlas

Komerční článek - Hledáte sekeru, která vám bude sloužit jako věrná přítelkyně? Pak je pro vás sekera Patriot to pravé. Jde o TOP produkt své kategorie, který...

Jak zdolat zelené hradby? Plotovými nůžkami

Živý plot znamená práci navíc. Na rozdíl od planěk či pletiva ho musíte alespoň dvakrát a spíš třikrát v roce zastřihnout, jestliže chcete, aby dobře vypadal.

Výběr článků

Načítám