Hlavní obsah

Slunečníky vykouzlí přívětivý stín

Právo, Sylva Svobodová

Komfortní zahradní nábytek a kvalitní slunečník. Dvojice, bez níž se v létě těžko obejdete. Relax ve stínu, bez prudkého slunce, i za mírného deště prodlouží vaši chuť trávit volný čas venku.

Foto: Hornbach

Šedé odstíny jsou neutrální, decentní, hodí se ke dřevu i k zeleni. Slunečník Ravenna, provedení antracit, má tvar čtverce, velikost 300 x 300 cm. Materiál potahu polyester, výkyvný, s hliníkovou konstrukcí. Cena 9990 Kč.

Článek

Při volbě slunečníků sledujte několik věcí:

1. Mechanismus. Slunečník může mít jednu středovou tyč, ale mnohem lepší je výkyvná. Stínidlo lze naklápět vertikálně i horizontálně, otáčet ho kolem jeho osy. Paprsky tak zachytíte „do látky“ z rána na východě a v podvečer při západu slunce.

2. Konstrukce by měla být pevná, odolná: nejlépe z oceli či hliníku, který je lehký, stabilní a nepodléhá korozi. Určitě si předem vyzkoušejte, jak se výrobek otevírá. Musí to jít hladce a bezpečně, žádný boj!

3. Před nákupem si rovněž dobře vyměřte prostor, kde má slunečník stát. Myslete i na manipulační prostor, možnost naklopení do stran. Poté vybírejte stínidlo co největší, jaké si můžete dovolit.

Živý plot je ozdobou zahrad

Zahrada

4. Praktický tvar je čtverec či obdélník, kruh je vhodnější na pláž. Potah má mít správnou gramáž, látka musí být odolná proti mírnému dešti, nesmí po první sezoně vyblednout.

Barva se doporučuje spíše neutrální (šedá, béžová). Není na ní tolik vidět ušpinění, hodí se ke všem typům domu (moderní i na venkov).

Anketa

Máte na zahradě nad posezením slunečník?
Ano.
63,4 %
Ne, máme pergolu.
25,8 %
Ne, máme ho pod střechou domu.
5,7 %
Ne, máme ho pod širým nebem.
5,1 %
Celkem hlasovalo 407 čtenářů.

Náš tip

Praktický tvar je čtverec nebo obdélník, kruh je vhodnější na pláž. Potah má mít správnou gramáž, látka musí být odolná vůči mírnému dešti.

Barva se doporučuje spíše neutrální, šedá či béžová.

Reklama

Související témata:

Související články

Sdílejte hezké zážitky v zahradní kuchyni

Pokrmy z ohně a stolování na čerstvém vzduchu patří k radostem příjemného dne. Zahradní kuchyň si prostě zamilujete a budete v ní trávit celé léto. Může ji...

Výběr článků

Načítám