Hlavní obsah

Se zahradním nábytkem nemá jarní pohoda chybu

Novinky, Mountfield

Komerční článek - Vůně a chuť grilovaného masa, k tomu sklenka dobrého vína nebo piva, vše navíc v pohodlí pěkného zahradního nábytku – to jsou příjemné chvíle strávené na zahradě s rodinou nebo dobrými přáteli.

Článek

A jak vybírat zahradí nábytek, který dlouho vydrží, a zároveň se v něm budete cítit opravdu pohodlně? Nejprve přemýšlejte, jaký nábytek na zahradu se k vašemu domu nejlépe hodí. Máte rádi moderní kov, umělý ratan a nebo se vám líbí klasika v podobě dřeva? Jestliže se rozhodnete pro nábytek ze dřeva, vybírejte opatrně, při výběru je totiž třeba mít na paměti několik základních pravidel.

„Aby byl stůl opravdu pevný a stabilní, jeho deska by měla mít tloušťku alespoň 2,8 centimetru. Proto si v prodejně desku klidně přeměřte,“ říká Michal Pobežal z Mountfieldu.

Dbejte na pohodlí i svobodu ve výběru

Do židle nebo křesla se zkuste usadit a sami uvidíte, zda je pro vás posezení pohodlné a příjemné. Ergonomické tvarování židlí a křesel je pro vaše tělo nejen zdravé, ale významně zvyšuje i komfort při odpočinku. Příjemné také je, když u židlí a křesel můžete hýbat s částí pro nohy i pro záda.

Nezapomeňte také zjistit, z jakého dřeva je zahradní nábytek vyroben. Dřevo musí být odolné proti běžným změnám počasí. Nesmí mu tedy vadit déšť, sluneční paprsky ani jakýkoli dřevokazný hmyz. Proto je mezi majiteli zahrad a zahrádek velmi oblíbený nábytek ze dřeva tropických stromů a ze švédské borovice. Protože tyto dřeviny jsou zvyklé na drsné klimatické podmínky, středoevropské klima pro ně není žádný problém.

„Nezapomeňte se také prodejce zeptat, zda si svou nábytkovou sestavu můžete poskládat podle svého nebo jste nuceni si zakoupit jen tu předem poskládanou,“ upozorňuje Michal Pobežal.

Odpočívejte ve vůni grilovaných pochoutek

Protože i zahradní nábytek reaguje na poslední trendy, tak vedle dřevěných nábytkových sestav najdete i moderní zahradní nábytek z umělého ratanu nebo elegantního kovu, který se pěkně vyjímá na zahradě i v interiéru. Starat se o něj vám navíc nedá žádnou práci.

Jestliže si navíc na zahradě a v pohodlí můžete ugrilovat kus šťavnatého masa, dokonalé jarní pohodě už nic nechybí. Zahradní grily na plyn nebo na dřevěné uhlí pořídíte dnes už kdekoliv, proto při výběru dbejte alespoň na bezpečnost – tedy rychlé zapálení a uhašení. Užívejte si jarní pohodu ve vůni grilovaných pochoutek. Zahrada, zahradní nábytek a grilování k sobě prostě patří.

Reklama

Související články

Trávník před sezonou pořádně rozdýchejte

Komerční článek - Taky jste při obhlídce trávníku zjistili, že nevypadá ani trochu dobře? Není divu, vždyť právě v březnu byste mu měli naordinovat ozdravnou...

Pískání na jaro

Věříme, že i vy, stejně jako ostatní čekatelé, pískáte na jaro (alespoň v duchu) už od konce ledna. Trochu brzy? Ba ne, přání obvykle vyslyší líska obecná se...

Jak se budí bazény

Sluníčko krásně přitápí a vy už se nemůžete dočkat, až skočíte do svého bazénu na zahradě. Ještě před prvním koupáním si ovšem musíte bazén připravit na...

Výběr článků

Načítám