Hlavní obsah

Pravý čas pořídit si trendy gril

Novinky, Dana Novotná

Chystáte se pořídit zahradní gril na plyn nebo dřevěné uhlí, ale nevíte, jak poznat ten kvalitní? Vybrat gril, který pro vás připraví ty nejlepší voňavé pochoutky, dlouho vydrží a práce s ním je snadná i zábavná, není žádná věda.

Článek

Protože mezi zahradními grily jsou nejrozšířenější ty na plyn a na dřevěné uhlí, podíváme se, co by těmto grilům nemělo chybět, aby odpovídaly posledním trendům a grilování na nich bylo příjemné a bezpečné.

Každý plynový gril by měl být vybaven systémem piezo pro rychlé zapálení, kdy stiskem tlačítka zažehne jiskra gril doslova ve dvou vteřinách a vy můžete okamžitě začít grilovat. Tím by ale praktické vybavení plynových grilů končit nemělo. Stejně jako pojízdná kolečka, díky kterým gril při náhlé letní přeháňce rychle přestěhujete pod přístřešek nebo třeba připravený party stan, oceníte i odkladové plochy a praktický úložný prostor grilu třeba pro ubrousky nebo grilovací náčiní. Vše, co při grilování potřebujete, tak máte pěkně po ruce a od přípravy masa nemusíte stále odbíhat.

Perličkou některých plynových grilů jsou dvě nerezové misky ukryté pod roštem grilu. Můžete do nich nalít třeba pivo, víno nebo vodu s vaším oblíbeným kořením a maso tak získá výbornou chuť i lákavou vůni. Díky zadnímu ohřevu, kterým jsou některé plynové rošty vybaveny, si navíc můžete pochutnat na pěkně křupavém teplém pečivu.

Zdlouhavému rozpalování grilu už je konec

Možná se však nechcete vzdát nezaměnitelné vůně dřevěného uhlí, a tak uvažujete spíše o kvalitním grilu na dřevěné uhlí. Ten poznáte podle toho, že rozžhaví uhlíky na ideální teplotu pro grilování, a to díky komínovému efektu v noze grilu. Máte pak jistotu, že maso nedusíte v nezdravém kouři, ale opravdu ho grilujete.

Jestliže vás pokaždé zdržuje zdlouhavé zapalování grilů na dřevěné uhlí, potěší vás moderní systém pro jejich rychlé zapálení. Díky němu gril zažehnete ve třech snadných krocích – stačí mít jen noviny, jedinou sirku a dřevěné uhlí. A stejně jednoduše gril i uhasíte – nádržka s vodou umístěná v noze grilu totiž rozžhavené uhlíky zlikviduje jedna dvě. Nemusíte se už strachovat, že se vaše děti o žhavé uhlíky po skončení grilování popálí.

Chcete-li si pořídit zahradní gril, pořiďte si ten, který vám vydrží dlouhá léta a grilování na něm bude snadné a bezpečné. Věnujte pozornost i délce záruky a tomu, zda gril odpovídá posledním trendům. Grilování na vaší zahradě se pak stane příjemnou zábavou a pochoutkou v jednom.

Reklama

Související články

Trávník před sezonou pořádně rozdýchejte

Komerční článek - Taky jste při obhlídce trávníku zjistili, že nevypadá ani trochu dobře? Není divu, vždyť právě v březnu byste mu měli naordinovat ozdravnou...

Výběr článků

Načítám