Hlavní obsah

OBRAZEM: Květinovým dekoracím pro vánoční čas vévodí červená a bílá

Právo, Gisela Růžičková

Pro vánoční aranžmá platí nepsaná pravidla daná tradicemi a ročním obdobím, v němž Vánoce slavíme. Proto i v letošních květinových aranžích budeme více používat červenou a bílou barvu, tedy klasickou barvu Vánoc a barvu sněhu a mrazu, které dotvářejí atmosféru toho tajemného období.

Článek

Mezi dekoracemi převažují vánoční kouličky, ale i nejrůznější typy sklíček a korálků, které vypadají jako ledové krystaly a dobře vyniknou ve světle svíček.

Jako doplněk využijeme i romantické kožešiny a péřová boa. Připomínají nadýchané sněhové závěje, nebo naopak kožíšky, do nichž se květinová aranžmá halí před mrazem. Zkrátka, udělejme si i letos příjemné prostředí, abychom si Vánoce opravdu užili.

:. Doplníme-li čemeřici stříbrnou brunií, získáme přímo doma miniaturní „zimní krajinu“. Stříbrná miska podtrhuje slavnostní vzhled vytvořené dekorace.

:. Uvázaná kytice z lilií, čemeřic (Helleborus) a Ammi visnaga je ozdobou každého vánočního stolu.

:. Miniaturní vánoční kytice s růží a listem monstery (vlevo). Květy líbenky a šeříku (doplňují listy kokosové palmy a borovicové jehličí (vpravo).

:. Červené vánoční ozdoby v hnízdě z větviček svídy, kolem květy červených gerber, skimie, listy eukaliptu a červené andělské vlasy doplněné dekorativními listy.

:. Stačí dozdobit drobnými kouličkami a z extravagantního aranžmá z anturie a guzmánie zabalených do listu dračinky je rázem zajímavá vánoční dekorace.

:. Bohatá kytice tvořená vrstvami z pryšce, břečťanu s plody, kaliny a hvězdníku. Vánoční charakter podtrhuje červená barva, ale i vánoční ozdoby, představující jednu z vrstev kytice.

:. Dekoraci, v níž dominuje přírodní barva plaveného dřeva, dokáží rozzářit oranžový klokaní tlapa a chryzantéma. Zimní atmosféru dodávají sněhově bílé vánoční ozdoby.

:. Jako skrytý poklad vypadají květy anturie, hvězdníku a orchideje v miniaturních vázičkách. Jsou zabalené do listů anturie, dračinky, pandánu a borovicového jehličí. Aranžmá zdobí vánoční kouličky a andělské vlasy.

Foto: Holandská květinová kancelář

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám