Hlavní obsah

O nákupu bazénu v Česku rozhodují i děti

Novinky, Dana Novotná

Komerční článek - Je to sen bezpočtu českých rodin: mít na zahradě svůj bazén a užívat si do sytosti vodních radovánek v naprostém klidu a soukromí. A právě nyní je ideální doba začít si své sny plnit.

Článek

Vždyť za bazén v současnosti utratíte méně než za dovolenou u moře, zvýšíte hodnotu své nemovitosti a s vašimi dětmi se můžete během několika dnů koupat v křišťálově čisté, vyhřáté vodě.

Česká republika je podle statistik lídrem co do počtu bazénů ve středoevropském regionu a poslední měsíce její pozici ještě více upevňují. Například společnost Mountfield prodává rodinné bazény na českém trhu více než 15 let a letošní květen trhal rekordy na celé čáře, svým novým majitelům udělalo radost 4 362 bazénů. Dosavadní rekord z července 2010 tak byl překonán o 138 trvale umístěných bazénů.

„Za rekordními květnovými čísly jsou tři faktory - je to v prvé řadě cenová dostupnost bazénů na českém trhu, dále to bylo slunečné počasí, při němž teploty dosahovaly již letních 30 stupňů Celsia, a velkou roli hraje také naše nová nabídka pořízení bazénu na splátky. Díky ní můžete mít moderní bazén již za 250 Kč měsíčně,“ uvedl ředitel divize bazénů ve společnosti Mountfield Peter Pikna.

Dalším důležitým faktorem, který ovlivnil květnová rekordní čísla, byla i nabídka prodejů bazénů v plné výbavě a to včetně dopravy, montáže a solárního ohřevu v ceně pod 20 tisíc korun.

Faktor dítě

Za posledních deset let se změnily i hlavní důvody, proč si české domácnosti pořizují bazény ke svým rodinným domům a rekreačním objektům. „Zatímco před 10 lety byla dominantním důvodem prestiž spojená s vlastnictvím bazénu, nyní jsou důvody tři – cena, „faktor dítě“ a stěhování do rodinného domu se zahradou,“ popisuje Peter Pikna hlavní změny, které vedou majitele nemovitostí ke koupi bazénu, a pokračuje: „Díky rozvoji individuálního bydlení v rodinných domech, a to nejenom v satelitních aglomeracích kolem velkých měst, se v těchto lokalitách rodí stále více dětí a stačí jeden bazén v okolí a další bazény v sousedství jsou pak mnohdy otázkou další sezóny.“

Vzhledem k historicky nejnižším cenám bazénů na trhu (moderní rodinný bazén typu Azuro v plné výbavě, včetně dopravy a montáže, stojí aktuálně necelých 20 tisíc korun nebo formou splátek od 250 korun měsíčně) si může bazén koupit už každá rodina, která disponuje zahradou u domu nebo pozemkem, kde chce plnohodnotně trávit svůj volný čas.

Tabulka hlavních důvodů pro pořízení bazénů v ČR (v roce 2000 odpovídalo 816 respondentů, v roce 2010 1056 respondentů), interní výzkum mezi zákazníky společnosti Mountfield

nejčastější důvody pro pořízení bazénu v % odpovědíchv roce 2000 v %v roce 2010 v %
image / prestiž7234
cena1560
rodina - děti5575
sportovní aktivity a volný čas3540
zdravotní důvody2530
zvýšení hodnoty nemovitosti1221
změna bydliště, stěhování do rodinného domu3255
ostatní147

Reklama

Související články

Jak se budí bazény

Sluníčko krásně přitápí a vy už se nemůžete dočkat, až skočíte do svého bazénu na zahradě. Ještě před prvním koupáním si ovšem musíte bazén připravit na...

Výběr článků

Načítám