Hlavní obsah

Nejpříjemnější místo vašeho domova v parných dnech? Bazén

Novinky, Dana Novotná

Tropická vedra udeřila naplno. A podle dlouhodobé předpovědi mají horka pokračovat po většinu letošní jarní a letní sezóny. Nejsnazší způsob, jak jim čelit, je pořídit si vlastní bazén. A sluníčka si v něm krásně užívat, nikoliv se před ním skrývat.

Foto: Mountfield, .

Článek

Nejrychlejší cesta, jak se koupat „ve vlastním“, je pořídit si nadzemní bazén. Nafukovací, rámový nebo třeba z hlubokotažného plechu. Ráno koupíte, odpoledne si už dopřáváte relaxaci ve vodě.

Stále více lidí si pořizuje na svou zahradu bazén – důvod je zřejmý: stejně jako v posledních desetiletích v České republice během zimních měsíců evidentně ubývá sněhu, tak od května do září přibývá horkých a dusných dní, kdy slunce „peče“. Naše země se tak pomalu, ale jistě přibližuje jižnějšímu podnebnému pásu. A s tím souvisí i potřeba změny životního stylu – častější osvěžení ve vodě, častější odpočinek a odreagování se.

Pokud také vás láká mít svůj vlastní bazén, můžete samozřejmě pomýšlet i na nějaký luxusní, do země zapuštěný bazén. Ten má samozřejmě mnohem delší životnost a noblesní, moderní design, nicméně jeho stavba zabere poměrně dost času a jeho cena se pohybuje v řádech desetitisíců korun i více.

Ale pokud si chcete dosyta užít vodních radovánek ve vlastním bazénu a nemáte nároky hollywoodských hvězd, stačí vám na nákup kvalitního bazénu jen několik tisícovek. Právě teď na jaře je ideální čas si jednoduchý a levný bazén pořídit. I proto, že někteří prodejci mají v současnosti velmi výhodné akční ceny. Stačí se jen porozhlédnout po své zahradě a najít pro bazén nejvhodnější místo.

Foto: Mountfield, .

Pokud byste uvažovali o bazénu pevném, s dlouhou životností, z mimořádně kvalitního materiálu, zvolte například některý z fóliových bazénů . Mezi nimi existují i bazény s konstrukcí tvořenou - v jádru - hlubokotažným ocelovým plechem: tyto bazény jsou zcela unikátní v tom, že je můžete instalovat na povrchu terénu, nebo je částečně, či úplně zapustit do země.

Foto: Mountfield, .

Při výběru bazénu se vyplatí obrátit se na některou z renomovaných firem, která bazénům rozumí a která má i komplexní sortiment bazénového příslušenství. Tím se myslí například pískové filtrace, solární ohřevy či bazénové přípravky pro udržení trvale čisté, azurově křišťálové vody.

Léto je za dveřmi. Užijme si ho se vším všudy!

Reklama

Související články

Zahradní nábytek: Trendy v materiálech

Komerční článek - Potřebujete si na chvilku odpočinout v zeleni a zapomenout na svět? Stačí najít v zahradě tichý kout a mít pohodlný zahradní nábytek.

Všehochuť grilů

Komerční článek - Ať si říká, kdo chce, co chce, příjemné chvíle strávené u jídla na čerstvém vzduchu s rodinou nebo přáteli jsou k nezaplacení. Jen si to...

Výběr článků

Načítám