Hlavní obsah

Koupání i v říjnu? Žádný problém

Novinky, Dana Novotná

Máte pocit, že letošní koupací sezona pro vás už skončila a je nejvyšší čas zazimovat bazén? A není to škoda, když se můžete koupat ještě celé týdny? Stačí si jen opatřit tepelné čerpadlo a budete mít vodu teplou podle vlastních představ až do konce října.

Článek

Tepelné čerpadlo je fenoménem doby. Snoubí se v něm jak vysoká účinnost ve spojení s nízkými náklady, tak i ekologický akcent. „Tepelné čerpadlo dokáže z okolního vzduchu získat čtyřikrát víc energie, než kterou na svůj vlastní provoz spotřebuje,“ vypočítává bazénový specialista Jindřich Vodrážka. Toto zařízení totiž odebírá 80% teplo z okolního vzduchu zadarmo, takže z 1 kW získáte celých 5kW tepla.

„Bez ohledu na to, zda svítí slunce nebo ne, dokáže velmi rychle ohřát bazénovou vodu až o 8° C, takže koupací sezona se rázem protáhne od dubna do října. S takovým zařízením už má bazén u domu skutečně smysl a ocení to především rodiny s dětmi,“ dodává bazénový specialita.

V akci ušetříte

Občas si ale podle Vodrážky jeho klienti postesknou, že mít pokaždé teplou vodu je moc fajn, ale nákup tepleného čerpadla je poměrně velkým zásahem do rozpočtu. „Je pravda, že běžně stojí kolem šedesáti tisíc korun, ale pokud sledujete akce prodejců, dá se při nákupu dost ušetřit,“ radí bazénový specialista. Už nějaký čas jsou na trhu tepelná čerpadla speciálně konstruovaná na ohřev bazénové vod a ta vyjdou levněji. Ideální je, když se vám je navíc poštěstí koupit v akci. Výsledná cena pak může být ani ne třetinová.

„Podle mě je tepelné čerpadlo jedno z nejpraktičtějších bazénových příslušenství, protože díky němu si můžete koupání v bazénu užívat dvakrát tak dlouho než bez něj,“ dodává Vodrážka.

Reklama

Související články

Bazén pod střechou

Letní relaxace na zahradě s bazénem je hned o něco veselejší. A když zahradní bazén ještě zastřešíte, získáte další výhody...

Výběr článků

Načítám