Hlavní obsah

Kdy pro bazén? Teď je správný čas

Novinky, Dana Novotná

Do příchodu léta ještě nějaký měsíc zbývá, ale lidé se už shánějí po bazénech. Bude pokračovat jejich boom? A proč je bazén výhodné koupit právě teď?

Foto: Compass, .

K letní rodinné pohodě určitě patří hezký bazén. Ale na jeho pořízení už není moc času.

Článek

U rodinného domu, na chatě nebo na chalupě. Česku se právem přezdívá bazénová velmoc a při pohledu do zahrad je víc než jasné, že Češi si vnitrozemskou polohu našeho státu a nedostatek přírodních koupališť s kvalitní vodou umí vynahradit. A ti, kdo si ještě bazén na zahradu nepořídili, teď mají jedinečnou příležitost. Zima už je totiž definitivně pryč, díky jarnímu počasí se může s realizací stavby bazénu začít včas a noví majitelé si tak už na začátku léta budou moci plnými doušky bazénu užívat.

Správný výběr bazénu může být pro leckoho docela oříškem. Proto je vhodné se obrátit na specialisty. „Naši speciálně vyškolení bazénáři jsou schopni zajet ke každému na zahradu a na místě se zákazníkem probrat nejen naši nabídku, ale i pomoci zvolit ten nejvhodnější bazén. A to s ohledem na jeho individuální potřeby i na dispozice zahrady, kde má být bazén instalován. Zároveň připraví každému nezávaznou kalkulaci včetně bazénové výbavy,“ říká Jiří Dobeš ze společnosti zabývající se výrobou a prodejem bazénů.

Včasné pořízení bazénu navíc znamená dostatek času na úpravy a zkrášlení okolí bazénu, na položení dlažby, výsadbu zeleně nebo zasetí nového trávníku.

Výběr a nákup bazénu je pouze jednou z částí procesu celé realizace. Ti, kdo vybírají nový bazén, by se měli zaměřit i na to, zda prodejce nabízí i služby spojené s jeho montáží a zapojením. A také na to, jak dlouhou záruku na svoje výrobky poskytuje.

„Pokud se zákazníci rozhodnou pro bazén od nás, zajistíme jim profesionální montáž a zapojení veškerého příslušenství. Novým majitelům také předvedeme, jak nový bazén obsluhovat a jak se nejlépe postarat o vodu,“ dodává Dobeš.

Pár dobrých rad, jak správně umístit bazén do zahrady

  • bazén by měl být na místě s maximálním přístupem slunečního svitu
  • u bazénu je nutné počítat se zpevněnou plochou pro jeho obsluhu a přístup k němu, ale také s relaxační plochou pro výstup osob z bazénu, popřípadě pro umístění lehátek (pokud tuto plochu nenahrazuje například terasa domu)
  • pokud plánujete zastřešení, je potřeba počítat s prostorem za bazénem, kam se zastřešení bude odsouvat
  • stávající nebo novou rostlinou výsadbu je nutné řešit tak, aby v budoucnu, až vyroste, bazénu nestínila
  • pokud je to možné, je lepší volit typ bazénu zapuštěný do terénu
  • bazénovou filtraci a ostatní technologie je nevhodnější umisťovat do prostoru technických místností domu, ne však dále než 15m od bazénu, a ne výše než metr nad bazénem
  • majitelé by měli chránit své soukromí a bazén umístit tak, aby nebyl na očích sousedů ani chodců z ulice, rovněž by při relaxaci neměl rušit případný hluk z okolí, proto je ideální umístit bazén dál od ulice
  • pokud má bazén pomocné technologie, jako jsou například solární panely nebo tepelné čerpadlo, je možné zvážit jejich umístění na plochy domu (střecha, stěny)

Reklama

Související články

Probuďte zimní zahradu výraznými barvami

Připomíná vaše zahrada černobílou fotografii? Aby vás při každém pohledu nerozesmutněla, mělo by v ní i teď v zimě být něco pestrého. Jasné barvy nabídnou...

Desatero dobrých rad pro každou zahrádku

Každá zahrada je jiná, stejně tak individuální jsou jejich majitelé, kteří se o ni starají. Při tom sbírají cenné zkušenosti, fígle a pilují metody důležité...

Výběr článků

Načítám