Hlavní obsah

Jarní inspirace - kam na krásné květiny

Blíží se jaro a tedy i doba vysazování květin, jejich sázení a zalévání a také potěšení z barevné nádhery, po které naše oči tolik touží! Máme pro vás tipy, jak si toto potěšení dopřát, ať už máte dost času na návštěvu veletrhu, nebo ne.

Článek

Vyberte si přímo na veletrhu!

Oproti katalogům, nebo sazenicím máte třeba na takovém veletrhu větší jistotu, že Vámi vybraná květina bude mít tu správnou barvu i velikost. Navštívit můžete například zahradnictví Starkl, které pořádá v době od 20.3. do 13.4. velkou jarní výstavu v Čáslavi.

Co bude k vidění? Výstava je vždy koncipovaná jako rozkvetlá zahrada na velké ploše naší výstavní haly, uvidíme také voňavou květinovou show, nové rostliny a nejmodernější aranžmá květin.

.: Nezbytnou součástí oslav jsou všudypřítomné květiny.foto: Právo/Vladimír Dostálek

Na Olomouckém výstavišti zase proběhne jarní mezinárodní zahradnická výstava a veletrh Flora Olomouc 2008. První květinová výstava se v Olomouci konala v roce 1958, 24. až 27. dubna tak zde můžete oslavit půlstoletí konání květinovách výstav!

V Pardubicích zase v době od 10. do 12. dubna můžete navštívit výstavu Floratech. Na této výstavě seženete potřeby pro zahrádkáře a zakoupit můžete i květiny, stromy, satbu, hnojiva, zahradní nábytek a mnohé jiné služby.

.: Fascinující květinové aranžmá z výstavy zahradnictví Starklfoto: archiv Starkl

.: Fascinující květinové aranžmá z výstavy zahradnictví Starklfoto: archiv StarklPokud pro vás finance nejsou problém, dejte na zahradního architekta

Zahradní architekti poskytují individuální konzultace se zákazníky. Poradí vám, pokud chcete upravit, nebo založit zahradu. Vyberou nejvhodnější umístění rostlin vzhledem ke klimatickým a půdním podmínkám, které jsou pro každou zahradu specifické.

Mohou vám připravit projekty na originální klasické české zahrady i historizující styly.Nechte si navrhnout malé Versailles, třeba přímo u vás na chalupě! Pergoly, krby, jezírka, zavinovací hotový trávník v anglickém stylu, nic by pro ně nemělo být problémem.

.: Socha v květinách, proč ne? Nebojte se experimentovat!foto: archiv Starkl

Když se vám nechce z domu

Většina zahradnictví nabízí katalogy s nádhernými aranžmá květin. Když ale aranžujeme, je nutné respektovat prostředí, do kterého budeme květiny umísťovat.

Profesionální aranžmá z veletrhu firmy Starklfoto: archiv Starkl

Je na rostliny záruka?

U některých zahradníků ano. Třeba zahradnictví Starkl poskytuje záruku na všechny rostliny. Pokud si u nich vyberete například strom, tak vám ho sami zasadí se zárukou na ujmutí. Musíme si ale dát pozor a to jednak na to, abychom se od prodejce dozvěděli, jak dlouhá je záruka poskytovaná na námi kupované zboží, rostliny.

.: Průhledné skleničky odhalují, jak rostou kořínky rostliny

Jiná záruka je totiž u jednoletých a jiná u víceletých sazenic a podobně. Prodávající ale má povinnost informovat nás o vlastnostech zakoupených rostlin, o způsobech použití a údržby apodobně.

Jak reklamovat rostliny

Aby reklamace mohla být úspěšná, je nutností mít doklad o koupi. Na něm by mělo být datum prodeje, název zboží, cenu a identifikační údaje prodávajícího. Nemáte se tedy čeho bát a tak, směle do pěstování!

Reklama

Související články

OBRAZEM: Dostaveníčko s jarem

Od začátku roku se dny pozvolna prodlužují, vše postupně spěje k probouzení přírody a vítání jara, které je spojováno s radostí, optimismem a pestrými barvami....

Jarní probouzení cibulek

Kdo by si nepřál spatřit po dlouhých, šedivých zimních měsících barevné hlavičky květů vykukujících z tající sněhové pokrývky. Naši první známí poslové jara...

Výběr článků

Načítám