Hlavní obsah

Jaro je tady. Jste nachystáni?

Novinky, Dana Novotná

Komerční článek - Jaro už se hlásí o slovo, trávník se pomalu zelená a probouzí se po zimním spánku. Aby vaše zahrada co nejdřív začala zářit všemi barvami, musíte jí pomoci. Roztáčí se kolotoč jarních prací.

Foto: Mountfield, .

Nadupaný benzínový vertikutátor UV 35 BS

Článek

Teď je ideální doba, kdy se můžete zamyslet nad tím, zda máte veškerou zahradní techniku a nářadí připravené, nebo zda není potřeba sortiment trochu obměnit. Pokud ano, můžete vyrazit do kteréhokoliv z prodejních center Mountfieldu, která už jsou bohatě zásobena i jarním sortimentem.

Níže Vám přinášíme pár tipů na výrobky, které pomohou probudit váš trávník po zimním spánku a nastartovat jeho správný růst.

Trávníková terapie vertikutátorem

Jestliže chcete být majitelem perfektního trávníku a dmout se pýchou proti sousedům, pak nutně potřebujete kvalitní vertikutátor. Je to stroj, který na první pohled připomíná sekačku. Je vybaven válcem s noži, které nařežou drny, pružiny následně vyhrabou všechny nečistoty. Vertikutace není žádný složitý proces, ale celkem příjemná činnost, kterou zvládne opravdu každý. Do půdy se díky vertikutaci dostane vzduch, voda i potřebné živiny, čímž se nastartuje správný růst trávníku.

V aktuální nabídce Mountfieldu najdete 6 modelů vertikutátorů (4 elektrické a 2 benzínové). „Mezi špičku patří vertikutátory německé značky WOLF-Garten, stále větší popularitu si získávají vertikutátory Levita. Stačí si jen vybrat stroj, který bude nejlépe splňovat vaše nároky a cenové představy,“ nabízí svůj pohled Jan Melena z Mountfield.

Foto: Mountfield, .

Elektrický vertikutátor Levita S 1400 si poradí i se středně velkými a členitými travními plochami. Má elektromotor o příkonu 1400 W a šíři záběru 32 cm. Vybaven je sběrným košem o objemu 30 l a 2 vyměnitelnými válci.

Na jaře a na podzim

„Ošetření trávníku by se mělo provádět nejméně dvakrát do roka, a to na jaře a na podzim,“ říká odborník na vertikutátory Jan Melena ze společnosti Mountfield. „Chybou by bylo vertikutovat přemokřenou či namrzlou plochu. Vhodný čas vertikutace nastává, když tráva začíná růst. V našich podmínkách je ideální dobou březen až polovina dubna. Po zimě je dobré nechat trávník trochu povyrůst, jednou posekat a vertikutaci následně provádět po dvou až třech dnech,“ dodává.

Pokud provedete vertikutaci, udělali jste první krok k tomu, abyste měli zase krásný pažit. Po vertikutaci je třeba ještě trávník dosít, pohnojit i pravidelně zalévat. Nabízíme hned několik tipů:

Foto: Mountfield, .

Trávníkové hnojivo Jaro – Léto je výbornou volbou pro jarní vydatné hnojení i přihnojování trávníků v průběhu roku.

Foto: Mountfield, .

Travní osivo GreenPark Universal je vhodné pro každý typ zahradní půdy. Díky velmi kvalitním odrůdám trávník snáší dobře zátěž a vydrží i sušší období.

Foto: Mountfield, .

Sypací vozík WE 330 je vozík určený pro posyp všemi druhy sypkých materiálů (semena, hnojiva, posypová sůl atd.) Má zásobník o objemu 15 l a záběr 41 cm. Posuvný dávkovací mechanismus umožňuje nastavení hustoty posypu.

Reklama

Související články

Jak vyladit dílnu k dokonalosti

Jak si zpříjemnit dlouhé zimní večery? Každý to má trošku jinak nastavené. Milovník hudby si pustí oblíbené cédéčko, knihomol sáhne po osvědčené knize,...

Výběr článků

Načítám