Hlavní obsah

Výběr bazénu konzultujte s odborníky. Vyplatí se to

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Jaro už klepe na dveře a s ním přichází nejvhodnější doba na pořízení vlastního bazénu. Opět si mnozí kladou otázku: Máme si pořídit vlastní bazén? A pokud ano, jak a čím začít? Jak se shoduje většina majitelů bazénů, základem je pečlivý výběr dodavatele!

Foto: Mountfield, .

Článek

Specialisté ze solidní bazénové firmy by se budoucímu zákazníkovi měli věnovat již od prvních úvah o pořízení bazénu. Neváhejte proto požádat bazénovou společnost o příjezd specialisty přímo k vám kvůli konzultaci vašeho záměru. Rady, které získáte při jeho návštěvě, jsou často k nezaplacení a eliminují případná budoucí rizika špatného rozhodnutí, mohou vést i k zásadním úsporám při realizaci vašeho záměru.

Nejde zdaleka jen o výběr správného typu bazénu vhodného právě pro váš pozemek (v závislosti na prostoru, základových poměrech i geologickém podloží v širším okolí, na výskytu spodní vody i případných rizik od vody povrchové/přívalové, na přístupu k místu realizace, na vzdálenosti nejen od okolních staveb, ale i od různých podzemních či nadzemních inženýrských sítí apod.). Ale je dobré si vyslechnout i praktické rady týkající se otázek spojených s dopravou či uložením bazénu nebo kolem optimálního umístění obslužné bazénové technologie.

Jaký bazén? Nadzemní, nebo zapuštěný? Keramický, kompozitní, sklolaminátový…?

Koupě bazénu je investicí, která bude po dlouhá léta zpříjemňovat život majitelům, a navíc i významně zhodnocuje vaši nemovitost. Proto se při výběru vhodného typu skutečně vyplatí držet se rčení dvakrát měř a jednou řež. Nabídka bazénů na českém trhu je poměrně široká. Od těch nejjednodušších, které pořídíte za průměrný měsíční plat, až po vskutku luxusní, jež stojí desetitisíce korun. Společnost Mountfield je skutečný specialista a její nabídka bazénů a doprovodných služeb je velmi rozmanitá.

Foto: Swing, .

Instalace bazénů SWING je velmi snadná, stačí nafouknout prstenec a napustit je vodou, stěny se samy vztyčí. Jsou vyrobeny z pevného z trojvrstvého PVC a mají vinylové dno. V nabídce jsou ale také bazény Swing s pevnou opěrnou konstrukcí.

Foto: Mountfield, .

Rodinné foliové bazény AZURO VARIO mají speciální konstrukci, která dovoluje zapustit tyto bazény částečně nebo zcela do země, popřípadě je nechat i celé na povrchu. Vybírat můžete z kruhových i oválných tvarů různých velikostí.

Foto: Calypso, .

Sklolaminátové bazény mají mimořádně pevnou konstrukcí. Tvoří je vždy tuhá a odolná skořepina zpevněná skelnými vlákny, vyráběná jako jeden monolitní celek. Mají vždy integrované schodiště a příjemné odpočinkové zóny.

Foto: Fort Wayne, .

U kompozitních bazénů tvoří konstrukci speciální panely z extra pevných materiálů. U těchto bazénů si můžete zvolit libovolné rozměry či víceúrovňové dno s mělčinou a hlubší částí – dají se totiž vyrobit na míru dle přání zákazníka.

Foto: Mountfield, .

Stále žádanější luxusní keramické bazény vynikají extrémní pevností, tvarovou stálostí, tuhostí a díky použití HI-TECH materiálů i velmi atraktivním designem.

A na závěr ještě názor bazénového odborníka Františka Všetečky z Mountfieldu

Dobrá rada ohledně výběru typu bazénu a jeho vhodného umístění do zahrady předejde mnohým komplikacím nejen během stavby, ale hlavně po dokončení – například budoucímu poškození třeba vlivem spodní vody. Nevylučujete-li ale v budoucnu jakýkoli technologický upgrade bazénu, díky dobrým radám už při prvotním návrhu můžete velmi ušetřit i v budoucnu. Při dobře zvoleném typu bazénu s důmyslně navrženou technologií lze pak s ohledem na dlouhodobost vaší investice ušetřit i desetitisíce korun. Naše společnost poskytuje veškeré poradenské služby zdarma, bez jakéhokoli závazku koupit bazén konkrétně u nás.

Reklama

Související články

Jak vyladit dílnu k dokonalosti

Jak si zpříjemnit dlouhé zimní večery? Každý to má trošku jinak nastavené. Milovník hudby si pustí oblíbené cédéčko, knihomol sáhne po osvědčené knize,...

Infrasauna - řecký ideál v 21. století

Jste pořád v pohybu? Lyžujete, běháte, jezdíte bez ohledu na počasí na kole? Máte tvrdou práci? A potřebujete pořádně relaxovat? Prohřát tělo, uvolnit svaly...

Výběr článků

Načítám