Hlavní obsah

Neposečeno nezůstane ani stébélko

Novinky, Dana Novotná

Komerční článek - O sekání trávy ví společnost Mountfield se svou 25letou historií úplně vše. A je úplně jedno, zda se jedná o pravidelně upravovaný trávník u rodinného domu nebo o louku s 1,5 m vysokým, houževnatým porostem. K dispozici je totiž rozmanitá nabídka sekací techniky, která zahrnuje stroje pro různé druhy a způsoby sečení trávy: rotační, bubnové, strunové sekačky, zahradní traktory, křovinořezy nebo motorové kosy. Počítat můžete vždy se špičkovou kvalitou, dobrými cenami a nadstandardními službami.

Foto: Mountfield

Zahradní traktor XHT 240 4WD

Článek

Jedna z novinek modelové řady 2016 se rovnou stává etalonem své kategorie. XHT 240 4WD přináší do nabídky zahradních traktorů pohon 4x4, který zaručuje trakci za všech podmínek. Dále se vyznačuje například mohutným výkonem dvouválcového agregátu Briggs & Stratton 24 HP, tempomatem, LCD displejem a dlouhou řadou dalších výbavových prvků.

Foto: Mountfield

Rider XF 140 HD

Rider XF 140 HD s hydrostatickou automatickou převodovkou a výkonným americkým motorem Briggs & Stratton vyniká svou schopností snadno a bezpečně manévrovat i ve značně omezeném nebo komplikovaném prostředí. To je možné především díky velkému rejdu a umístění motoru pod sedadlem, což poskytuje maximální přehled o situaci před předními koly.

Foto: Mountfield

Elektrická sekačka Expert 40 EA

Expert 40 EA z dílny německého experta WOLF-Garten představuje vrchol současné světové produkce v segmentu elektrických modelů. Z bohaté výbavy stojí za pozornost např. nastavitelná madla, signalizace zaplnění koše, centrální nastavení výšky sečení (5 poloh) pomocí páky posílené pružinou nebo jednoduché přepínání otočným ovladačem mezi sběrem posečené trávy a mulčováním.

Foto: Mountfield

Benzínová sekačka s pojezdem SP 535 BW EL 4S

SP 535 BW EL 4S – model stvořený ve 21. století a pro 21. století. Na náš trh přináší dlouhou řadu průlomových řešení a vylepšení. Obdivuhodný americký motor Briggs & Stratton projevuje velkou sílu (6,5 HP), vyniká houževnatostí, nízkými vibracemi i spotřebou. Jeho projev si jednoduše zamilujete. Nestartuje se ale obligatorní startovací šňůrou, což ocení nejen ženy. Díky unikátnímu systému InStart totiž stačí jen zmáčknout tlačítko. Už žádné nastřikování paliva, žádné tahání za šňůru, prostě jen zmáčknete tlačítko a sekačka naskočí.

Unikátní systém InStart umožňuje startování stroje pouhým stiskem tlačítka. Princip je jednoduchý. Baterie se nabíjí v externí nabíječce, přičemž na 10 startů postačí 10 minut a na 50 startů přibližně 60 minut nabíjení. Potom se baterie připevní k motoru (to je otázka jedné vteřiny), stiskne se tlačítko a sekačka je nastartovaná.

Foto: Mountfield

Bubnová sekačka Vario BDR 583

Bubnová sekačka Vario BDR 583 – stroj určený k likvidaci vysoké trávy nebo náletové a divoce rostoucí vegetace, vysoké až 150 cm. Stroj vyniká například odolnou a robustní konstrukcí a velkými foukanými koly pro snadný pohyb i v náročném terénu, silným americkým motorem Briggs & Stratton, vlastním pojezdem nebo zesíleným žacím ústrojím s 6 otočně uloženými noži.

Foto: Mountfield

Křovinořez OM 753 T

Křovinořez OM 753 T – profesionální stroj do nejtěžších podmínek. Tento model nevyniká pouze svým vysokým výkonem, ale i vysokým krouticím momentem, který má skvělý plochý průběh v širokém pásmu otáček. Jeho kliková hřídel a ojnice jsou kovány z jednoho kusu jakostní oceli, což přináší mimořádnou pevnost a životnost. Standardní výbavou stroje je popruh pro zavěšení na ramena, vyžínací ocelový kotouč a poloautomatická dvoustrunná vyžínací hlava Tap & Go.

Foto: Mountfield

Antivibrační systém, realizovaný soustavou gumových pryží nebo pružin (jako v tomto případě), účinně eliminuje vibrace stroje.

Foto: Mountfield

Oleo-Mac Sparta 250 TR

Nejvýkonnější benzinová motorová kosa v nabídce je určena pro sečení těžko přístupných travnatých ploch. Stroj je vybaven odstředivou spojkou a součástí dodávky je poloautomatická dvoustrunná vyžínací hlava „TAP & GO“.

Foto: Mountfield

Nastřikovač paliva „primer“ umožňuje snadné nastartování stroje.

Akumulátorová sekačka ART 1522 AA se lehce vypořádá s trávou podél cest, plotu či na těžko přístupných místech. Potěší vysokým výkonem, nízkou hmotností, perfektní ergonomií a precizní kvalitou.

Reklama

Související články

Stroj, bez něhož by to nešlo

Přichází večer. Vypínáte motor. Sesedáte. Během okamžiku vám hlavou proběhne uplynulý den: nejdříve bylo třeba postarat se o trávník – sekání, provzdušňování,...

Výběr článků

Načítám