Hlavní obsah

Rozlehlý park je uspořádán do tvaru starobylého symbolu

Novinky, nes

Smyslu pro přesnost a detail dostáli čínští zahradníci, kteří se podíleli na vytvoření parku v kraji Žen-chuaj v provincii Kuej-čou. Jejich dílo uspořádané do rozlehlého obrazce, v jehož středu je umístěn tradiční taoistický symbol, však lépe než při procházce jeho stezkami lze nejlépe obdivovat z výšky.

Foto: Profimedia.cz

Osm oddílů parku a osm cest vedoucích k jeho středu. Ten má podobu taoistického symbolu pro vzájemně se doplňující a zčásti prolínající síly jin a jang.

Článek

Park, rozkládající se na ploše zhruba 1,2 čtverečního kilometru, je rozdělen do osmi na sebe navazujících oddílů, přičemž ve středu celého diagramu je umístěn tradiční kruhový symbol v černobílé barvě symbolizující síly jin a jang.

Právě do středu vede parkem osm cest, po nichž se návštěvníci mohou procházet a meditovat. Osmička není zvolena nijak náhodně, v Číně je právě toto číslo považováno za šťastné.

Foto: Profimedia.cz

Park je uspořádán do složitého obrazce, v němž zahradníci využili přes osmdesát rostlinných druhů.

Na ploše parku tvůrci vysadili přes 80 různých druhů květin, křovin a stromů. Mezi nimi například čirok (obilovina), řepku, ovšem také broskvoně a slivoně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám