Hlavní obsah

Ubližují letní bouřky vodě v bazénu?

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střídání tropických dní s prudkými bouřkami a s tím spojené teplotní výkyvy, mají vliv i na péči o vodu v zahradním bazénu. Co dělat, aby voda v něm zůstala stále kvalitní?

Foto: Mountfield, .

Potřebuje pravidelnou péči – a to pomocí filtrace a bazénové chemie. Starostlivost o bazén v horku se vyplatí.

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Podle odborníka na tuto tématiku, Patrika Zmeškala z Mountfieldu, bychom proto měli častěji, než je běžné, kontrolovat úroveň pH. Při normálním průběhu léta se pH kontroluje a případně upravuje na požadované hodnoty jednou týdně.

„V počasí, které nyní zažíváme, by majitel bazénu měl pH kontrolovat dvakrát i třikrát týdně. A také vždy po nějakém prudkém teplotním zvratu. Tedy klidně i druhý den po předchozí kontrole,“ radí Zmeškal.

Foto: Azuro, .

Péči o bazén je potřeba zajistit i v době dovolené. Potřeba je zejména nastavit pravidelný chod filtrace.

Co se týče filtrování vody, není nutné jeho frekvenci kvůli bláznivému počasí nijak zvyšovat. „Samozřejmě je potřeba pískovou filtraci zapnout vždy po aplikaci přípravků pH nebo další bazénové chemie, aby se ve vodě dobře promíchala,“ říká Zmeškal. A přidává pár rad pro případ, že se během prázdnin chystáte vyrazit někam na dovolenou.

„Před odjezdem je dobré překontrolovat a řádně propláchnout filtrační náplň v pískové filtraci a vyčistit filtrační košíčky ve skimmeru. Písková filtrace by měla po dobu nepřítomnosti alespoň jednou za den přefiltrovat celý objem vody. Máte-li souseda kamaráda, poproste ho, aby se obden zašel podívat, zda filtrace běží, jak má,“ radí Zmeškal a další úkony shrnuje do několika bodů:

  • pomocí testerů překontrolujte hodnotu pH a obsah chlóru ve vodě a v případě odchylek je upravte na doporučené hodnoty
  • je vhodné aplikovat přípravek na prevenci proti tvorbě řas
  • pak ještě zajistěte, aby voda měla stálý přísun správného množství chlóru, který ji dezinfikuje. Nakonec bazén zakryjte krycí plachtou
Foto: Azuro, .

V parných dnech je kromě jiného potřeba pravidelně měřit a upravovat pH bazénové vody. Základem je kvalitní chemie.

Reklama

Související články

Grilování – rituál, symbol i vášeň

Příprava masa na ohni je známá již z dávného pravěku. Protože člověk je tvor vynalézavý, postupně dokázal posunout opékání až ke grilování na moderním...

Pohodlně odpočívat není žádná věda

„Jak relaxovat?“ „Jak se bránit stresu?“ „10 způsobů, jak správně odpočívat…“ a mnoho podobných titulků najdete na internetu, v novinách a časopisech. Přitom...

Bazén za jediný den? Není problém, jde to...

Komerční článek - Prázdniny jsou tady a společně s nimi k nám dorazila první vlna tropických veder. Od nepaměti nejideálnějším místem pro útěk od horka jsou...

Výběr článků

Načítám