Hlavní obsah

Pod střechou je blaze

Novinky, Dana Novotná

Máte na zahradě bazén a zlobí vás, že do něj padají všelijaké nečistoty? Nejúčinnější ochranou před nimi je zastřešení.

Foto: Mountfield, .

V zastřešeném bazénu zůstává voda čistější a podstatně teplejší, což vyhovuje zejména dětem.

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Stále rostoucí obliba bazénového zastřešení však nespočívá jen v ochraně bazénové vody. Bazénový specialista z Mountfieldu František Všetečka vyzdvihuje hlavní důvody, proč si lidé stále častěji své bazény zastřešují.

Komfort pod střechou

„Díky zastřešení si ušetříte nejen spoustu práce s čistěním svého zapuštěného bazénu od všelijaké drobotě, kterou do vody zanese vítr. V návaznosti na to ušetříte i na nižší spotřebě bazénové chemie. Ale nejvýznamnějším přínosem je skutečnost, že se pod zastřešením díky solárnímu efektu udržuje příjemné mikroklima s teplým vzduchem. Voda tak zůstává teplejší a výrazně nechladne ani v pošmourných letních dnech nebo během noci. Jednoduše řečeno, díky zastřešení si prodloužíte koupací sezónu až na sedm měsíců v roce,“ říká Všetečka s tím, že si mnozí lidé pořizují zastřešení i jako účinnou ochranu před pádem dětí do vody.

Foto: JFC, .

Pod zastřešením je díky solárnímu efektu příjemné mikroklima, díky němuž si prodloužíte koupací sezónu až na sedm měsíců v roce.

Posuvné zastřešení je tvořeno obloukovými segmenty z lehkých slitin, které jsou vyplněny dutinkovými polykarbonátovými deskami. Kvalitní zastřešení jsou natolik odolná, že unesou i terénní vůz.

Foto: Mountfield, .

Kvalitní bazénové zastřešení unese i více tunového terénního macka.

Při výběru hraje vždy roli velikost a půdorys bazénu. Podle toho, jak říká Všetečka, je potřeba zvolit i rozměr zastřešení. Pokud zvolíte větší a vyšší model, pak pod ním budete mít i prostor na relaxaci.

Posuvné zastřešení lze instalovat souběžně s novým bazénem, nebo i dodatečně.

Moderní lamelové zakrytí

Pokud z nějakého důvodu nejde k bazénu instalovat posuvné zastřešení, může být alternativní volbou s podobnými efekty jeho lamelové zakrytí. K dostání je lamelové zakrytí pro obdélníkové oválné nebo i tvarově atypické bazény. Například se skosenými rohy.

Foto: Mountfield, .

Lamelové zakrytí pluje volně na vodní hladině. Vedle modré si lze zvolit například i světle šedou nebo béžovou barvu. V detailu je naviják.

Součástí systému lamelového zakrytí je samozřejmě i naviják. V nabídce jsou navijáky pevné s dálkovým ovládáním navíjení lamelového krytu. Nebo navijáky robotické s vlastním elektricky poháněným pojezdem a dálkovým ovládáním či jen obyčejné s ručním pojezdem.

Mobilní zastřešení i pro nadzemní bazény

Vedle posuvných zastřešení a lamelových zakrytí se v poslední době objevilo i jednodušší zastřešení mobilní. Uvítali je ti, kdo nemohou z nějakého důvodu bazén klasicky zastřešit posuvným zastřešením.

Foto: Azuro, .

Mobilní zastřešení bazénu se dá snadno přenést jinam. V mžiku tak získáte třeba krytou hernu pro děti nebo party stan.

„Mobilní zastřešení je vhodné k nadzemním i zapuštěným bazénům. Má nízkou hmotnost a velmi rychle se dá rozložit i složit. A pokud je potřeba, lze je přenést na jiné místo v zahradě. Rázem máte před nepřízní počasí krytou hernu pro děti, popřípadě i party stan,“ uzavírá František Všetečka.

Reklama

Související články

Zkrotí keře i jehličnany. Plotové nůžky

Živé ploty a keře by měly být husté, pěkně tvarované a neměly by zabírat příliš prostoru. Aby do výšky i šířky rostly vyrovnaně, je potřeba je pravidelně...

Grilování – rituál, symbol i vášeň

Příprava masa na ohni je známá již z dávného pravěku. Protože člověk je tvor vynalézavý, postupně dokázal posunout opékání až ke grilování na moderním...

Pohodlně odpočívat není žádná věda

„Jak relaxovat?“ „Jak se bránit stresu?“ „10 způsobů, jak správně odpočívat…“ a mnoho podobných titulků najdete na internetu, v novinách a časopisech. Přitom...

Výběr článků

Načítám