Hlavní obsah

Jak udržet zahradní klenot průzračně čistý

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už má člověk na zahradě bazén velký jako oceán nebo menší jen tak pro radost dětem, nevyhne se jeho pravidelné očistě.

Foto: Archiv, .

Bazénová sezóna začala. A stejně tak s ní i nezbytná péče o čistotu vody.

Článek

Všelijaké větrem naváté nečistoty, které plavou na vodní hladině nebo se převalují na dně bazénu, musí prostě pryč. Nejde jen o to, že bazén nijak nekrášlí, ale pokud se včas neodstraní, mohou být i zdrojem potíží s kvalitou vody.

Tím nejzákladnějším příslušenstvím, které vám péči o bazén velmi usnadní, jsou síťky.

Foto: Archiv, .

Speciálně tvarovaná dnová síťka.

K dispozici jsou dva typy. Tím prvním je síťka hladinová, která, jak už název napovídá, je určena ke sběru plovoucích nečistot. Lehce s ní posbíráte naváté listí, stébla trávy, utonulý hmyz a další drobnosti.

Dnová síťka je vlastně speciálně tvarovaným podběrákem, s nímž ulovíte vše, co klesne ke dnu bazénu, včetně třeba i větších zrnek písku.

Foto: Archiv, .

Díky plováku se budou chlorové tablety ve vodě rozpouštět postupně.

Zkušení majitelé bazénů doporučují pořízení těchto pomůcek společně s teleskopickou tyčí a rychloupínacím mechanismem. Spolehlivě pak z jednoho místa dosáhnete i do vzdálenějších koutů bazénu.

A navíc se na tyč dají uchytit i další pomůcky. Například kartáče na odstraňování případných usazenin ze stěn bazénu nebo vakuová vysávací hlava na ruční odstraňování nečistot ze dna bazénu. Funguje ve spojení s pískovou filtrací a jednoduše se připojuje přes skimmer.

Foto: Archiv, .

Vysávací vakuová hlava využívá sací síly čerpadla v pískové filtraci.

Při péči o bazénovou vodu oceníte i další šikovnou pomůckou - plovák na chlor. Jde o plovoucí dávkovací nádobu, do které se vkládají chlorové tablety. Ty se pak ve vodě postupně rozpouštějí.

Chcete vědět, jak je voda ve vašem bazénu teplá? Pak si pořiďte teploměr - k dispozici jsou speciální bazénové plovoucí teploměry s bójkou.

Foto: Green Line, .

Drobnosti k bazénu se dají pořídit i v elegantní sadě, která vedle sítěk a kartáče obsahuje vysávací vakuovou hlavu, plovák na chlor, teploměr i šikovný závěsný organizér.

Veškeré drobné bazénové příslušenství se dá koupit jednotlivě.

Ale k dostání je i velmi hezké designové příslušenství v sadě, které může být i vhodným dárkem.

Foto: Mountfield, .

Vynikajícím pomocníkem při pravidelném čistění bazénu je bazénový vysavač – poloautomatický nebo automatický. Na snímku Galeon FL.

Nesrovnatelně vyšší komfort při péči o čistotu ve svém bazénu si však můžete dopřát pořízením poloautomatického nebo plně automatického bazénového vysavače.

Tato speciální zařízení pracují efektivně, neúnavně a dokonce i bez přítomnosti majitele bazénu.

Reklama

Související články

Trápí vás pomyšlení na kalnou vodu?

Nejspíš se to už mnohému majiteli bazénu stalo. Tedy pokud trošku zaspal při pravidelné péči o bazénovou vodu, nebo v případě, že na její ošetření použil...

Výběr článků

Načítám