Hlavní obsah

Pohádkové kůlně hrozí likvidace. Účast ve finále soutěže ji nezachrání

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani účast ve finále televizní soutěže „Kůlna roku“ vám nezaručí, že se ze svého zahradního přístřešku budete těšit na věky. Své o tom ví Brit Jonathan Melville-Smith z Cornwallu, který si na zahradě postavil kůlnu v pohádkově laděném stylu. Stavba má ovšem jeden nedostatek - chybí jí stavební povolení. Proto jí hrozí demolice.

Foto: Profimedia.cz

Domeček bude muset pryč, protože podle úředníků hyzdí okolní krajinu.

Článek

Zelený domeček křivolakých tvarů s oranžovými dveřmi ve tvaru plamene vyskakujícího ze země má jedinou místnost, v níž se dá přespat a uvařit jednoduché jídlo. Lidem se natolik líbí, že se před ním rádi fotografují.

Foto: Profimedia.cz

Pohádkový vzhled vynesl domeček až do finále televizní soutěže o kůlnu roku.

Malý domeček navíc není na zahradě Jonathana Melville-Smithe jediným zajímavým objektem. V jeho blízkosti stojí už stromový domek a dva cikánské karavany, které majitel pronajímá turistům k přespání. Když projevili zájem nocovat i v domečku, rozhodl se jej začít pronajímat také. A to byl právě kámen úrazu.

Sousedům tato změna neutekla a vše oznámili úřadům. Do studia televize Channel 4, která soutěž o „Kůlnu roku“ pořádala, dokonce dorazil anonymní email s informací, že okolní sousedi jsou celou situací „velmi znepokojeni“.

Foto: Profimedia.cz

Majitel kůlny přitom nijak nezakrývá, že na stavbu nemá povolení. „Myslel jsem si, že na kůlnu stavební povolení nepotřebuji,“ řekl britskému serveru BBC. „Nestavěl jsem ji jako chatku. Měla to být jen kůlna.“

Foto: Profimedia.cz

Vstupní dveře mají tvar plamene.

John Melville-Smith si proto podal žádost o povolení ke změně využívání celé zahrady. Zdá se však, že mu úředníci vstříc nevyjdou. Podle jejich názoru má domek negativní vizuální dopad na své okolí a jeho přirozenou krásu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám