Hlavní obsah

Co může ještě usnadnit grilování?

Novinky, Dana Novotná

Hmat, čich, zrak, sluch a chuť – pět základních lidských smyslů, bez kterých se jen těžko obejdeme. Chuť a čich mají přitom výsadní roli při výběru jídel a nápojů. Možná právě proto nás tolik pohltilo zahradní grilování.

Foto: Mountfield , .

Grilované maso snadno připravíte na kvalitním grilu za pomoci grilovacího nářadí.

Článek

Vůně a chuť grilovaného masa i zeleniny nás dokáže zcela ovládnout. Chutě se sbíhají, do připravených steaků se zakusujeme očima… Proto potěší, když máme k dispozici gril, se kterým se nemusíme dlouhé desítky minut trápit při rozpalování, a řadu grilovacího příslušenství, které přípravu jídla ještě usnadní.

Ještě příjemnější grilování

Rošt na grilování ryb a pro přípravu klobás, kartáč na čištění grilu anebo steakové příbory – to je příslušenství, které se hodí při každé gril party. K vybavení, které grilování umí zpříjemnit, patří také grilovací nerez nářadí – kleště, kterými maso přenesete z roštu na talíř, obracečka pro otáčení steaků bez popálení prstů a vidlička, kterou použijete na cokoli je potřeba.

„Oblíbené a především praktické jsou jehlice na šťavnaté špízy s posuvnými kroužky,“ říká specialistka na grilovací příslušenství Barbora Zatočilová. Vhodným doplňkem při přípravě masa na zahradě je i zástěra s praktickými kapsami na příslušenství, díky které si nezašpiníte oblečení.

Foto: Barbecook, .

S grilovacím nářadím pro vás bude příprava masa ještě snadnější.

Jestliže potřebujete očistit rošt, snadno to půjde s kartáčem 3v1, kdy lehkým přejetím po ne zcela vychladlém roštu máte gril připraven na další grilovací příležitost za pár vteřin. A řada dalších grilovacích pomůcek je dlouhá.

Máte pořádný gril i vhodné příslušenství? Není proč otálet! Ochutnat kus pořádného masa z grilu můžete třeba ještě dnes. Dobrou chuť.

Reklama

Související články

Pohodlí ve stínu slunečníku

Máte na zahradě či terase pěkný nábytek, ale stále k němu něco chybí? Možná to spraví pohodlné potahy a ochrana před sluníčkem v podobě pěkného slunečníku.

Výstavní zahrada za pár minut

Krásné počasí sebou nepřináší jen odpočinek v pohodlném zahradním nábytku nebo grilování s přáteli, ale také drobné práce na zahradě. Právě teď je ideální čas...

Jedete na dovolenou? Postarejte se o bazén

Než o prázdninách vyrazíte na týden nebo dva někam na rekreační pobyt, je nutné zabezpečit dům před případnými nenechavci a také se postarat o zahradní bazén.

Výběr článků

Načítám