Hlavní obsah

Grilování v zimě? Proč ne

Novinky, Dana Novotná

Pod stromečkem na Štědrý den nemusíte překvapit jen knihou, novými lyžemi či parfémem, radost můžete udělat i dárkem, který by vaši blízcí očekávali možná spíš během jara či léta. Kdy jindy je však ideální příležitost potěšit něčím neobvyklým než během Vánoc?

Foto: Mountfield

Stolní gril ugriluje menší špízy, steaky i zeleninu. Umístit ho můžete třeba na balkon nebo terasu.

Článek

Takovým dárkem, který nenajdete pod stromečkem každý rok, je stolní gril. Ideální pro ty, kteří nevlastní rodinný dům se zahradou, a přesto by rádi grilovali. Stolní gril připraví vše, na co máte chuť, stejně jako zahradní gril na plyn nebo na dřevěné uhlí.

Díky jeho velikosti ho můžete umístit na stůl na terase či balkoně svého bytu nebo do dobře odvětraného interiéru. Nemusíte už chodit k přátelům nebo hledat restauraci, kde vám chutně připraví grilované speciality. Lehký oběd nebo večeři totiž s takovým grilem zvládnete připravit sami. A pozvání na grilovačku můžete přátelům oplatit.

Foto: Barbecook

Stolní grily najdou využití všude tam, kde je nedostatek místa pro běžný zahradní gril.

Špízy, steaky i zelenina

Pěkné designové kousky, které na trhu najdete, ugrilují zeleninu, kousky ovoce, menší špízy i kořeněné steaky. Vše chutná stejně dobře jako ze zahradního grilu. Výhodou takových modelů grilů je skladnost a snadná manipulace - jednoduše je přenesete z jednoho místa na druhé. Využití najdou všude tam, kde je nedostatek místa pro běžný zahradní gril a kde chcete mít gril stále po ruce.

Stolní grily jsou ideální pro použití při různých rodinných oslavách a setkáních přátel, kdy všichni grilují společně u jednoho stolu (podobně jako např. fondue). Každý okolo stolu si tak může užít grilování i společnosti ostatních hostů.

Dopřejte si i během zimy výjimečnou chuť i vůni šťavnatého masa, kterou poskytne pouze jídlo připravené z grilu. Stolní gril vám příjemně ukrátí čekání na další letní grilovací sezonu.

Reklama

Související články

Vysátý zahradní odpad patří do kompostéru

Vysavač – stroj, jenž je součástí snad každého bytu či domu. Stroj, se kterým každý z nás umí pracovat a který v okamžiku zbavuje koberec či podlahu všeho, co...

Příprava palivového dřeva rychle a moderně

Také se vám při pouhém pomyšlení na palivové dříví zvyšuje krevní tlak a pociťujete naléhavou bolest zad, rukou a jiných částí těla? Potom vás můžeme uklidnit....

Výběr článků

Načítám