Hlavní obsah

Nastal čas moderních strojů na úklid sněhu

Novinky, Dana Novotná

Ani letos se nevyhnete úklidu sněhových přívalů. Odhazování sněhu těžkou lopatou nebo hrablem během brzkého rána za vlezlého mrazu však není ani trochu příjemné. A po náročném pracovním dni to samé – prokřehlé ruce, bolavá záda a svaly. Těžké fyzické dřiny a zbytečné ztráty času vás může zbavit stroj na úklid sněhu – sněhová fréza.

Foto: Mountfield

Výkonné sněhové frézy odklidí sníh rychle a při minimální fyzické námaze.

Článek

Výkonný stroj se postará o úklid sněhu ze všech druhů povrchů z okolí domu, parkovišť, teras i přístupových cest, a to při minimální časové investici, fyzické námaze a úměrných finančních nákladech.

Pokud jste se rozhodli pořídit si letos frézu, je nejvyšší čas koupit ji právě teď, když přívaly sněhu teprve čekáme a období mimořádných předsezónních nabídek a akcí stále trvá. Nyní jsou sklady prodejců ještě plné fréz od amerických i japonských výrobců, avšak lze logicky předpokládat, že s příchodem sněžení ceny strojů prudce porostou a možnost výběru se rychle sníží. Právě v těchto dnech však můžete při nákupu kvalitní frézy ušetřit až 40 % z běžné ceny. Někteří prodejci se totiž rozhodli přijít s nebývalým snížením cen sněhových fréz a podpořit tak jejich včasné nákupy.

S nákupem frézy neotálejte

„Loni jsem v prosinci potřeboval prohazovat cestu od domu k silnici, ale frézu, kterou jsem chtěl, už v prodejně neměli. Proto jsem si pro ni přišel už před dvěma týdny,“ říká Karel Hájek z krkonošské Jilemnice.

Foto: Toro

Někteří prodejci se rozhodli přijít s nebývalým snížením cen sněhových fréz. Tento stroj tak můžete pořídit i se slevou 40 %.

A podobnou zkušenost má i Jan Musil z Harrachova. „Když minulý týden nasněžilo, chůze po chodníku před domem pro nás byla peklo. Proto jsme si pořídili sněhovou frézu,“ říká majitel rodinného domu. A stejně řeší úklid chodníků mnoho jiných nájemníků, majitelů bytů, rodinných domů a horských chat. Cesty před domem jsou často dlouhé až několik desítek metrů, takže odstranění udusaného sněhu lopatou nebo hrablem zabere spoustu času. Třeba ze 100 metrů dlouhého chodníku trvá úklid takovým nářadím až hodinu.

Pozor na délku záruky a servisní zázemí

Lepší ceny sněhových fréz už není možné letos očekávat a podle dlouhodobých prognóz počasí, které hovoří o přívalech sněhu, hrozí, že v druhé polovině prosince už nebude možnost širokého výběru z nejrůznějších modelů.

Foto: archiv

Sněhová fréza je během sezony velmi zatěžována, proto by měla mít masivní kvalitní konstrukci a alespoň 5letou záruku.

Sněhová fréza je pouze sezónní produkt, který je během zimy extrémně zatěžován, takže její konstrukce musí být skutečně kvalitní. Při nákupu v prodejně se tedy zeptejte především na délku záruky, měla by být alespoň 5letá, a na to, zda má prodejce vlastní servisní zázemí a rychlou dostupnost náhradních dílů.

Reklama

Související články

Vysátý zahradní odpad patří do kompostéru

Vysavač – stroj, jenž je součástí snad každého bytu či domu. Stroj, se kterým každý z nás umí pracovat a který v okamžiku zbavuje koberec či podlahu všeho, co...

Maliník a ostružiník

V minulém čísle jsme se zastavili u rybízu a angreštu, dnes si představíme další druhy drobného ovoce, tedy ostružiník a maliník. Právě nyní na podzim si...

Přirozený šarm česneku kulatohlavého

Není tak nápadný jako okrasné česneky. Působí zdrženlivě, ale na zahrádce se rozhodně neztratí, letním záhonům přidává zvláštní ornamentální hodnotu....

Výběr článků

Načítám