Hlavní obsah

Letní sezona ve znamení umělého ratanu a hliníku

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní sezona 2012 se v segmentu zahradního nábytku ponese ve stylu a decentních barvách umělého ratanu a hliníku. Inspirace přišla z jihu, kde se nábytek z moderních materiálů dlouhodobě drží na špičce vybavení pro zahradu. A jeho obliba stále roste i u nás.

Foto: Mountfield

Nábytek z umělého ratanu se dlouhodobě drží na špičce vybavení pro zahradu. A jeho obliba stále roste i u nás. Velmi pěkně vypadá ratan například i v kombinaci se dřevem.

Článek

S apelem na rychlé a perfektní zvládání všech našich životních rolí roste potřeba si stále vzácnější chvíle volna užít smysluplně a především v prostoru přírody. V hlavní metropoli, ale i v ostatních městech, touží být lidé uprostřed neosobních moderních bytových komplexů alespoň maličko spojeni s kouskem přírody, a tak jsou byty bez balkonu nebo terasy dnes už jen velmi těžko prodejné. Zahrady rodinných domů tvoří především v jarní a letní sezoně jejich plnohodnotnou část.

Umělý ratan snoubí eleganci a praktičnost

Nábytek z umělého ratanu zahradní exteriér dokonale podporuje – oblé linie křesel a židlí a nevtíravé zbarvení z něj dělá vkusný prvek každé zahrady. Praktické vlastnosti umělého ratanu jako prakticky nulová potřeba údržby, vysoká odolnost vůči dešti i slunečnímu záření a velká stabilita i pevnost jsou mezi majiteli zahrad, teras i zimních zahrad důvodem vysokého zájmu o tento nábytek.

Foto: Glaucus

Nábytek z umělého ratanu se neloupe, nepraská a nevadí mu přírodní faktory, které by tropický ratan poškodily.

Ceněnou výhodou zahradního nábytku z umělého ratanu je jeho kostra tvořená odolným bezúdržbovým hliníkem s antikorozní úpravou a jeho kombinovatelnost s jiným materiály, třeba se dřevem. Velmi pěkně proto v zahradě či v interiéru vypadají ratanová křesla například s dřevěným stolem. Pro výrobu ratanového nábytku se používá speciální vlákno z odolného polyetylenového materiálu, proto se neloupe, nepraská, nebledne a nevadí mu přírodní faktory, které by tropický ratan poškodily.

Moderní styl ve znamení lehkosti

Praktickými vlastnostmi podobnými ratanu se ve znamení moderního stylu, vkusu a elegance k moderním domům hodí nábytek z hliníku. Hliník, dnes těžko nahraditelný kov s perfektní pevností a vysokou odolností vůči korozi, se využívá k výrobě křesel, židlí, stolů i lehátek vyznačujících se nízkou hmotností a často praktickým výpletem z umělé tkaniny. Křesla vyšší kategorie jsou vybavena područkami z teaku a systémem polohování.

Foto: archiv

Ta nejlepší hliníková křesla jsou pro ještě větší pohodlí vybavena teakovými područkami.

Zahradní nábytek je vedle květin, stromů a stále častěji i bazénu nejvýraznějším designovým prvkem zahrady. Teprve s ním zahrada nepostrádá žádanou funkční hodnotu a zároveň působí jako dokonalý estetický celek. Ve vší kráse, eleganci a užitných funkcích se v tuzemsku nábytek z umělého ratanu a hliníku právoplatně zařadil mezi dlouhodobě oblíbené dřevěné nábytkové sestavy. Na poli vybavení pro zahradu je umělý ratan a hliník v současnosti stejně vysoce ceněný jako tropické dřeviny a švédská borovice KWA.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Odzimujte gril. Sezona začíná

Na zahradu pomalu přesouváme zahradní nábytek, díky teplu vyndáváme ze skříně trička s krátkými rukávy, kratší kalhoty i sukně. O slovo se s příchodem jara...

Rajské plody z vlastní zahrádky

Mezi často pěstovanou zeleninu na našich zahrádkách patří především zelenina plodová a k nejoblíbenějším patří četné odrůdy rajčat.

Výběr článků

Načítám