Hlavní obsah

Příprava zahradního obýváku? Lepší s předstihem než pozdě

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chybí vám na zahradě místo, kde si můžete posedět třeba během gril party nebo o samotě se skleničkou dobrého vína? Vypravte se už teď za novinkami v nábytku z ratanu, hliníku i v zahradních grilech.

Foto: KWA

Stylový nábytek z umělého ratanu vyniká pružností a pevností. Protože je odolný vůči působení přírodních faktorů, můžete ho bez obav umístit ven.

Článek

Internetová encyklopedie Wikipedie popisuje umělý ratan, materiál pro výrobu křesel, lehátek i stolů na zahradu, do zimní zahrady nebo jiné části interiéru, jako speciální vlákno z odolného polyetylenového materiálu . Pod složitým popisem se přitom skrývá základ pro výrobu stylového zahradního nábytku nebývalé elegance.

Hlavní rozdíl mezi přírodním a umělým ratanem spočívá ve větší pružnosti a pevnosti nábytku z umělého ratanu. Můžete ho bez obav umístit ven a dál se o něj nestarat. Neloupe se, nepraská, nebledne a nevadí mu přírodní faktory, které by  tropický ratan mohly poškodit. Kostru navíc tvoří odolný a bezúdržbový hliník s antikorozní úpravou.

Nebojte se kombinovat

Vedle posezení z umělého ratanu neunikl v poslední době pozornosti majitelů rodinných domů zahradní nábytek z hliníku – dnes těžko nahraditelný kov s perfektní pevností a vysokou odolností vůči korozi . Křesla, židle, stoly a lehátka mají tak nízkou hmotnost, že je snadno přenesete z místa na místo. Najdete i hliníková křesla s praktickým výpletem z umělé tkaniny, která jsou vybavena teakovými područkami pro větší pohodlí.

Foto: archiv firem

Perfektní pevnost a vysoká odolnost vůči korozi – to je zahradní nábytek z hliníku.

Zahradní nábytek z umělého ratanu a z hliníku se nepodobá některým extravagantním kouskům, které zaujmou pouze na první pohled a nezanechají dlouhodobý dojem ani příjemný pocit. Naopak – neokouká se a má velkou výhodu – dobře se hodí i k jinému typu nábytku – třeba ratanová křesla vypadají stejně pěkně u dřevěného stolu jako u stolu z hliníku.

Pořádný kus masa je základ

Pořádný odpočinek na zahradě se neobejde bez dobrého jídla, proto na ni patří i kvalitní gril pro přípravu všeho, na co máte chuť. Výborné šťavnaté steaky, špízy, zeleninu nebo i ovoce přitom připravíte na grilu na dřevěné uhlí – žádané jsou především modely s patentovanými systémy Quick Start a Quick Stop, které gril snadno a rychle zapálí i bezpečně uhasí, a moderní grily na plyn. Jestliže vás láká originalita, můžete vsadit na ty v červené nebo smetanové barvě, na kterých můžete připravovat vše, co potřebujete, i pro velkou skupinu přátel. Ty, kteří si kromě steaků rádi pochutnají i na klobásách, zas potěší gril na dřevěné uhlí s oválným tvarem grilovací plochy, kam je pěkně poskládáte a dozlatova ugrilujete.

Foto: Mountfield

Jestliže vás láká originalita, pořiďte si plynový gril v originální červené barvě. Připravit na něm můžete vše, na co máte chuť, i pro velkou skupinu přátel.

Moderní funkční grily a pohodlný praktický zahradní nábytek z bezúdržbových materiálů vytvoří na vaší zahradě pohodlný obývák i kuchyňský kout. Do prostoru vnesou ještě o něco více pohody, klidu i zábavy.

Reklama

Související články

Zahrada po zimě? Pomůže univerzální stroj

Vládu sice v našich končinách ještě drží zima, jaro už ale na sebe nenechá dlouho čekat. Přinese zeleň a květy, z mýtů k nám sestoupí dávní bohové, kteří zemi...

Výběr článků

Načítám