Hlavní obsah

Barevná hravost proniká na zahrady, terasy i do interiérů

Novinky, Dana Novotná

Pomalu se nám blíží čas prvního jarního zahrádkaření. Ať už máme jen květináče v bytě, minibalkon s truhlíky, nebo obrovskou zahradu plnou záhonu, vždy potřebujeme k péči o zeleň zahradní nářadí. A proč si s novou sezonou nepořídit i nové motyčky, lopatky nebo kultivátory, které budou nejen funkční, ale i dekorativní?

Foto: Fiskars

Zahradní nůžky v moderní fialové budou nejen užitečným pomocníkem, ale také doplňkem, který bude zahradám, terasám a balkonům slušet.

Článek

Zahradní nářadí už nemusí být zahaleno do nudných tmavých tónů. Stejně tak už jej nemusíme po vykonané práci schovávat do krabice či kůlny. Na trhu se objevují první barevné řady, které jsou navrženy tak, aby zahrádkářům nejen usnadnily práci, ale také je pozitivně naladily. Nové kolekce zahradních pomocníků mají například elegantní fialovou a smetanovou barvu. „Okopávací nástroje už nejsou jen funkční. Uživatele zajímá také design. Chtějí svá zelená království zdobit a krášlit. Tak proč k těmto účelům nepoužít právě motyčky nebo lopatky,“ říká David Procházka, specialista na zahradní nářadí.

Foto: Mountfield

Nové a barevné kolekce zahradního nářadí nabízí jako první největší český prodejce zahradní techniky, bazénů a potřeb pro volný čas.

Kvalita je téměř nesmrtelná

I při koupi drobných zahradních pomocníků bychom měli dbát na kvalitu výrobku. Vybírat bychom měli produkty s nízkou hmotností, ale vysokou odolností. Při okopávání záhonů, sázení a přesazování rostlin totiž nejčastěji dochází k ohýbání nářadí. Tomu se lehce vyhneme, pokud nakoupíme zahradní pomocníky vyztužené skelnými vlákny. Nářadí je tak odolné proti poškození i extrémně vysokým a nízkým teplotám. Životnost takovýchto nástrojů je nadprůměrně vysoká.

Foto: Fiskars

Líbivé lopatky, kultivátory, motyčky nebo nůžky ve stylovém provedení práci na zahradě zpříjemní.

Pohodlí a zelená planeta

Při volbě zahradního nářadí bychom měli pamatovat i na sebe. Proto je lepší vybírat z produktů, které jsou ergonomicky tvarované, a tak padnou přímo do ruky. Výrobci moderního zahradního nářadí, ale i nůžek nejrůznějších typů, pamatují i na samotné rostliny. Proto jsou například čepele nůžek navrženy tak, aby byl řez hladký a k rostlině extrémně šetrný. Při nákupu nových zahradních pomocníků můžeme udělat malou, avšak prospěšnou věc pro přírodu a celou naši planetu, a to pokud zakoupíme jen 100% recyklovatelné nářadí.

Foto: archiv firem

Zahradní nůžky a nářadí už nemusí být nudné.

Reklama

Související články

Štípačky dřeva: Stroje pro ulehčení práce

Pro majitele krbů či krbových kamen je dnes štípačka dřeva v podstatě nutností. Jen málokdo si v dnešní době může dovolit trávit dlouhé hodiny a často i dny ve...

Chcete bazén? Čekání na léto se nevyplatí

Komerční článek - Toužíte po vlastním bazénu a říkáte si, že letos jej už konečně rodině pořídíte? Tak už byste neměli váhat. V zimě jsou totiž bazény...

Člověk změřil síly se strojem. Jak to dopadlo?

To, že tzv. „hormony štěstí“ způsobují dobrou náladu, vyvolávají pocity štěstí, ale také se vyplavují při stresu a svalové zátěži, je vědecky potvrzeno. To ony...

Výběr článků

Načítám