Hlavní obsah

Zima se blíží. Mít po ruce čerpadlo se rozhodně vyplatí

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je to tady. Období, kdy pomalu ukládáme naši zahradu k zimnímu spánku. Podzimní dny jsou poslední příležitostí, kdy můžeme vyčistit okrasná jezírka, jímky, případně vyprázdnit nádrže a uklidit sudy, které jsme používali především jako zásobárnu vody pro zavlažování zeleně. To vše bychom měli zvládnout, než přijde první sníh a třeskuté mrazy.

Článek

Čerpadla nám v průběhu roku dokáží zajistit nejen přísun vody pro mytí auta, zavlažování na zahradě a dokonce i pro zásobení domácnosti za účelem praní či splachování, dovedou také pomoci i ve zcela odlišných situacích. A ty nastávají právě v těchto dnech. Jedná se o úkony, kdy je vodu potřeba naopak odčerpat.

Prvním příkladem je čištění okrasných jezírek. Mnozí majitelé zahrad si svoje království vyzdobili malou vodní plochou, která se okamžitě stala nepřehlédnutelnou dominantou. I proto je nezbytné jezírka udržovat v naprostém pořádku po technické i vizuální stránce. Pokud potřebujeme před příchodem zimy vyčistit dno jezírka nebo třeba opravit fólii, musíme odčerpat veškerou vodu. Pro takové účely se ideálně hodí čerpadlo, které vyčerpá vodu téměř do dna.

Takové kousky umí například model Tallas ACI 125, který by neměl chybět v sortimentu žádného specializovaného prodejce zahradní techniky. „Vlastnosti čerpadla oceníte i tehdy, když potřebujete odčerpat určité množství vody z bazénu. Pokud necháte vodu v sudech a jímkách, mohla by je po zledovatění poškodit. I v takovém případě se pro odčerpání vody perfektně hodí Tallas ACI 125,“ říká specialista na čerpadla David Procházka.

Nenechte se zaskočit oblevou

Každý z nás si jistě pamatuje, jaké nepříjemnosti způsobila loňská nečekaná lednová obleva. Teploty šly proti veškerému očekávání rapidně nahoru a do sklepů či garáží se začala valit voda. Aby nás tentokrát již podobná situace nezaskočila, je praktické mít po ruce čerpadlo, které si poradí s odčerpáváním znečištěné až kalové vody.

„Sázkou na jistotu jsou modely Tallas AV 240 a proslulý Septik Praktik, který bez problému odpraví i odpad ze septiku a zvládne hrubé nečistoty, které rozmělní řezacími nástavci,“ vysvětluje David Procházka a dodává: „Mít na podzim a během zimy k dispozici vhodné čerpadlo se rozhodně vyplatí, protože může zabránit případným škodám. S jeho výběrem by zákazníkům přímo v prodejních centrech měli poradit kvalifikovaní prodejní technici. Konzultace s odborníky je zárukou, že zakoupený model splní veškeré požadavky majitele a odvede stoprocentní práci.“

Reklama

Související články

Úklid zahrady? Ostříhat a nadrtit

Než uložíte zahradu k zimnímu spánku, je potřeba ji uklidit. Zrýt a urovnat záhony, shrabat listí a pustit se můžete i do prostřihu stromů, živých plotů či...

Zima bez bolesti a ztráty času

Fyzická únava, bolest zad a velká časová investice – že právě to jsou vaše strašidelné vzpomínky na loňskou zimu? Pak možná letos zvolíte pro boj s bílými...

Výběr článků

Načítám