Hlavní obsah

Co s bazénem o dovolené?

Novinky, Mountfield

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Jedete na pár dní pryč a trápí vás, jak naložit s bazénem, aby se v něm udržela čistá a nezávadná voda? Pak pro vás máme několik užitečných rad.

Článek

Bazén vyčistěte

Pokud svůj bazén v létě na pár dní opouštíte, nejdříve před odjezdem překontrolujte jeho nejdůležitější zařízení, kterým je písková filtrace . Zkontrolujte, zda je čistá filtrační náplň a vyčistěte filtrační košíčky ve skimmeru a v čerpadlu filtrace. Neuškodí, aby byla písková náplň řádně propláchnuta. To lze snadno zajistit pouze otočením páky na čerpadlu filtrace, náplň se automaticky vyčistí. Pokud je hodně znečištěná, raději ji vyměníme za novou (25 kg pískové náplně stojí cca 250 Kč). Ze dna bazénu odstraňte nečistoty – pomůže bazénová síťka nebo ještě lépe bazénový vysavač.

Písková filtrace by měla po dobu naší nepřítomnosti alespoň jednou za den přefiltrovat celý objem vody. Máte-li souseda kamaráda, poproste ho, aby se obden zašel podívat, zda písková bazénová filtrace běží, jak má.

Postarejte se o vodu

Pomocí testeru překontrolujte hodnotu pH a v případě odchylek ji upravte na požadovanou hodnotu (ta je v rozmezí 7,0 až 7,4). Testerem změřte také obsah chlóru ve vodě a pokud je potřeba, tak jej upravte na hodnotu mezi 0,3 až 0,5mg/l vody. Jako prevenci proti tvorbě řas je vhodné aplikovat přípravek Azuro ALG.

Dále zajistěte, aby voda měla stálý přísun správného množství chlóru, který ji dezinfikuje. Pokud nemáte automatický dávkovač, použijte plovoucí dávkovač, do něhož vložte tablety Azuro Chlor T.

Vzhledem k tomu, že váš zahradní bazén bude mimo provoz a zakrytý, můžete zvolit pomalejší režim dávkování. Nakonec bazén zakryjte krycí plachtou. Po návratu z cesty by měla být bazénová voda stejně čistá, jako před odjezdem.

Chemie do bazénu musí být kvalitní

A ještě důležitá poznámka. Kvalitní bazénová chemie pro pravidelné ošetřování vody v bazénu je důležitým předpokladem neustále průzračné a zcela nezávadné vody. Platí to obecně pro péči o bazénovou vodu během celé sezony. Při výběru vhodných přípravků je třeba dát pozor, aby to byly bazénové přípravky, které mají všechny požadované certifikáty, zdravotní i hygienické atesty. To na českém trhu dlouhodobě splňuje například komplexní řada bazénové chemie Azuro, kterou dostanete v prodejních centrech Mountfield.

Reklama

Související články

Jak se budí bazény

Sluníčko krásně přitápí a vy už se nemůžete dočkat, až skočíte do svého bazénu na zahradě. Ještě před prvním koupáním si ovšem musíte bazén připravit na...

Písková filtrace – srdce bazénu

Komerční článek - Aby se z obyčejné dešťové kapky stala křišťálově čistá pramenitá voda, musí ve volné přírodě každá krůpěj nejprve protéci vrstvou jemných...

O nákupu bazénu v Česku rozhodují i děti

Komerční článek - Je to sen bezpočtu českých rodin: mít na zahradě svůj bazén a užívat si do sytosti vodních radovánek v naprostém klidu a soukromí. A právě...

Výběr článků

Načítám