Hlavní obsah

Připravte své pomocníky na sezonu

Novinky, Jan Nedorost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Nebude to dlouho trvat a trávníky se zase oblečou do krásné zelené barvy a začnou růst jako z vody. A to bude ta pravá chvíle do nich po dlouhé zimě zase poprvé vjet se sekačkou nebo zahradním traktorem.

Článek

Ale než se tak stane, bylo by dobré podívat se, zda máte všechny zahradní stroje na novou sezonu řádně připravené. Proto odborníci doporučují dovézt stroj na předsezónní kontrolu a provedení předsezónní údržby do specializovaného servisu. A měli byste to udělat co nejdříve, dokud ještě mají jejich servisní pracovníci v únoru a březnu méně práce.

„Při takové prohlídce spojené s údržbou technici prověří například u benzínové sekačky všechny ovládací prvky, bezpečnostní brzdu, motor i pojezd. Vyčistí, nebo když je potřeba, vymění vzduchový filtr, seřídí motor a zapalovací svíčku, vymění olej, promažou převody, dotáhnou řemeny a všechny šrouby. Ale také, což je velmi důležité, nabrousí a vyváží žací nůž. Pak je stroj na novou sezonu dokonale přichystaný,“ vysvětluje Pavel Klička z Mountfieldu.

Odborná prohlídka a kontrola stavu zahradní techniky před začátkem sezony má ještě jedno velké plus. Stává se při ní, že diagnostické přístroje upozorní na dosud skrytou závadu. Její včasné odstranění zabrání vzniku vážnější poruchy a ušetří tak peníze za neplánované opravy. A samozřejmě prodlouží i životnost vašeho stroje.

Reklama

Výběr článků

Načítám