Hlavní obsah

Tlaková myčka při úklidu uspoří čas i vodu

Novinky, Dana Novotná

Čistíte pravidelně terasu, dlažbu kolem bazénu nebo často uklízíte bláto z chodníků? Potřebujete zbavit špíny fasádu domu, důkladně omýt stavební či zahradní nářadí. Zasloužilo by vaše auto i jeho podvozek důkladně opláchnout? Vše snadno zvládnete s tlakovou myčkou. Navíc elegantně a s velkou úsporou času i vody.

Článek

Tlakové myčky jsou stále oblíbenější a dnes již patří k běžné výbavě každé domácnosti. K jejich pořízení se mnozí majitelé domů, chat nebo chalup přiklánějí díky široké škále využití, práce s nimi je navíc zábavná a výsledek dokonalý.

Snadno ovladatelné myčky mají ještě další významné výhody: dostanou se do hůře přístupných míst, jako jsou například okapy a nejrůznější zákoutí. A co víc, v době vysokých cen za vodu se mohou pochlubit velmi úsporným provozem: oproti použití klasické hadice ušetří až 80% vody.

Záleží na průtoku a tlaku

Zapomeňte na úmornou práci s kartáčem, koštětem a hadrem. S tlakovou myčkou můžete okolí svého domu udržovat v čistotě po celý rok. Stačí si jen vybrat správný model. Na trhu je celá řada nejrůznějších typů rozdílné technické kvality a odlišného výkonu.

Pokud budete s myčkou pracovat pravidelně a očekáváte od ní vysoký výkon, je třeba se poohlédnout po stroji s vysokým pracovním tlakem. Čím vyšší hodnoty model nabízí, tím je mytí intenzivnější a výsledek dokonalejší.

Nejpropracovanější myčky s poloprofesionálním využitím mohou mít průtok vody až 10 litrů a tlak na hranici 150 barů. Pro běžnou údržbu dlážděných ploch na zahradě a kolem domu však postačí i méně výkonné typy. Kvalitní myčky by měly mít součástky z odolných materiálů a součástí jejich vybavení by měly být kupříkladu i manometr, aktivní naviják nebo integrovaný držák příslušenství.

Pro uživatele je však velmi zásadní i nabízené příslušenství. Pro dokonalejší mytí bývá k dispozici rotační kartáč, zahnutá koncovka zase umožní čištění i těžko přístupných míst. Praktickými doplňky jsou též rotační tryska, prodlužovací hadice, čistič potrubí nebo pískovací souprava, která přisává jemný písek do vodního paprsku. S tímto vybavením snadno zbavíte rzi třeba stará železná vrata, před tím, než je budete chtít nově natřít.

Reklama

Související články

Nasekat dříví na otop, jde to i bez dřiny

Stojíte před hromadou nařezaného dřeva a víte, že vás čeká několikahodinová dřina s čím dál těžší sekerou v ruce. Jenže cesta k úhlednému rázu polínek, který...

Výběr článků

Načítám