Hlavní obsah

Prořeže, poseče, odfouká….

Komerční článek - Že se svět vyvíjí ke stále větší efektivnosti a že výrobci proto vymýšlejí další a další unikátní technická řešení, je známá pravda. Nejnovější ukázkou toho, jak nám chtějí ulehčit život, je například zahradní stroj se systémem MultiMate. Co tedy umí?

Článek

„Jde vlastně o samostatnou benzinovou motorovou jednotku, k níž se dají pomocí unikátního systému REV jednoduše připojit hned čtyři různé nástavce a nahradit tak jedním strojem křovinořezy, plotové nůžky, prořezávací pilu i fukar,“ vysvětluje Ladislav Roudnický.

Prvním z nástavců, který jsme si vyzkoušeli, byl křovinořez. Jak se ukázalo, lze k němu používat strunovou hlavu i ocelový kotouč. Stejně dobře se s ním dá sekat udržovaný trávník a nekompromisně si poradí i s trávou skoro metr vysokou, křovinami a nálety.

Dalším nástavcem jsou plotové nůžky na úpravu živých plotů. Jsou osazeny 40 centimetrovou střižnou lištou, která se dá pro ještě pohodlnější práci i úhlově nastavit

S třetím nástavcem - prořezávací pilou - jsme pohodlně dosáhli až do výše tří metrů, takže probírka větví v korunách běžných ovocných stromů byla hračka.

A ještě je tu fukar, který otravné hrabání listí mění na zábavnou a rychlou záležitost. Až nadejde čas, dá se prý s ním odklízet i prachový sníh.

Shrnuto a podtrženo: systém MultiMate je přičinlivé děvče pro všechno - na zahradu, na chatu i na chalupu. Spolehlivě zastoupí hned čtyři zahradní stroje: křovinořez, plotovky, fukar i pilu.

Reklama

Související články

Vysavač nepatří jen do obýváku

Když se řekne vysavač, většina z nás si představí pravidelné luxování celého bytu. Ale stejně dobře se dá stroj, který dokáže doslova „slupnout“ vše, co na...

Ať nám pila dobře slouží

Pořádná benzinová pila už neodmyslitelně patří k výbavě domu, chaty nebo chalupy. K tomu, aby nám dobře a bezpečně sloužila dlouhá léta, se o ni musíte správně...

Listopadový úklid zahradě svědčí

Napadlo vás, že s krátícími se dny už budete jen odpočívat doma a na zahrádce začnete pracovat třeba až v březnu? Tak na to zapomeňte. Aby si vaše zahrada měla...

Výběr článků

Načítám