Hlavní obsah

Když koupání, tak s komfortem!

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bazén na vlastní zahradě představuje dokonalý luxus. Žádná přeplněná koupaliště nebo nepříjemní sousedi na vedlejší dece a ještě máte jistotu, že se pokaždé koupete v křišťálově čisté vodě.

Článek

Koupání ve vlastním bazénu je báječná věc, ale i takový komfort si můžete ještě vylepšit a dát mu nový rozměr. Máme pro vás pár tipů, jak si cachtání v bazénu ještě více zpříjemnit a užít si přitom mnohem víc zábavy nebo si dokonale zaplavat. A to dokonce i v menších bazénech.

Plavání jak v divoké řece

Ne každý může mít na zahradě tak velký bazén, aby si v něm mohl skutečně pořádně zaplavat. Ale nic není ztraceno. Stačí si pořídit plavecký protiproud, který umožňuje plavání proti silnému proudu, podobně jako je tomu například v řece. Radost udělá především vyznavačům kondičního plavání, protože díky protiproudu si i v menším bazénu o průměru 3,6 metru přijdou na své také zdatnější plavci.

A jak takové plavání vypadá v praxi? Jednoduše „plavete na dlouhou trať“ proti proudu a jste v podstatě na témže místě. A protože směr i intenzitu proudu je možné regulovat, vyřádí se při dělání temp celá rodina, a to včetně dětí. Na výběr jsou jak zabudované protiproudy, tak i závěsné typy. Ty mají tu výhodu, že s nimi bez stavebních úprav můžete během chvíle vybavit i již stojící bazén. A v pokusu o zdolání kanálu La Manche vám nestojí nic v cestě.

Do bazénu šipkou

Kdo by si nechtěl po vzoru profesionálních skokanů udělat cestou do vody taky nějakou tu „parádičku“. Majitelé hlubších bazénů si takové potěšení mohou hravě dopřát s elegantním skokanským můstkem. Uklouznutí na něm nehrozí, protože jeho povrch je opatřen praktickou protiskluzovou úpravou. A není se třeba bát ani zbytečného blednutí na sluníčku nebo jiného poškození, protože kvalitní můstky od renomovaných prodejců jsou velmi odolné proti UV záření i atmosférickým vlivům.

Sluneční sprchování

Nechce se vám rovnou hupnout do bazénu, ale osvěžení by se hodilo? Pak můžete své tělo pod solární sprchou vystavit příjemně teplé vodě, kterou vám sluníčko ohřálo zcela zadarmo. Ale tím její využití nekončí. Stejně dobře solární sprcha poslouží na omytí před koupáním. Díky tomu si do vody nanesete méně nečistot a podstatně snížíte spotřebu bazénové chemie.

Koupání i za deště

Sami to asi znáte, chcete si po práci zaplavat, ale prší a vy o pleskání kapek na hlavu rozhodně nestojíte. Pak si dejte bazén pod střechu, tedy pod mobilní zastřešení. Na rozdíl od klasických zastřešení s ním bez zbytečných stavebních úprav pohodlně zastřešíte i nadzemní bazény. A vyplatí se to nejen proti dešti. Zastřešení účinně zamezuje spadu nepříjemných nečistot a především výrazně prodlouží koupací sezonu.Voda pod ním je totiž o 5°až 8°C než v bazénu bez zastřešení, takže si koupání můžete užívat až 6 měsíců v roce.

Ale využití zastřešení nekončí jen zakrytím bazénu. Má lehkou hliníkovou konstrukci, takže jej snadno přenesete kamkoliv na zahradě a v případě potřeby se může proměnit například v party stan nebo halu na stolní tenis.

Reklama

Související články

Bazén má být pro radost, nikoli pro starost

Na první pohled to vypadá jednoduše – pořídíte si bazén a budete v něm trávit celé léto. Jenže pozor při jeho výběru! Rozdíl mezi jednotlivými typy je zhruba...

S čím zalovit v bazénu?

Letos na sebe nechala koupací sezona chvilku čekat. Ale už je tady a s ní samozřejmě i starost o vodu v bazénu. O to, aby byla vždy křišťálově čistá. Říká se,...

Firma slaví: bazény jsou za polovic!

Komerční článek - Toužíte po bazénu a chcete ušetřit? Pak je tu jedinečná příležitost, která se nebude opakovat. Tak hodnotí bazénoví odborníci nynější...

Výběr článků

Načítám