Hlavní obsah

Jak u zahradního nábytku poznáte kvalitu?

Komerční článek - Kde si nejlépe nabijete baterky? S tváří nastavenou slunečním paprskům a pěkně uvelebení v křesílku nebo lehátku. Není totiž nic lepšího, než si na pěkné dny přestěhovat obývák na zahradu.

Článek

Samozřejmě, že si tam nepřemístíte sedačku od televize. Aby bylo posezení s rodinou a přáteli pod širým nebem co nejpříjemnější, vyplatí se pořídit kvalitní a ergonomicky dokonalý zahradní nábytek. Materiálů na výběr je sice spousta, ale léty prověřenou nejlepší volbou je dřevo. Jak je možné, že na celé čáře poráží kov i plast? V první řadě je to tím, že jako přírodní materiál přírodě venku nejvíc sluší. A v druhé řadě je tu jeho vysoká kvalita. „Dobré dřevo možná laika překvapí ,“ říká Michal Pobežal z Mountfieldu, který je největším prodejcem zahradního nábytku ve střední Evropě. „Se všemi klimatickými podmínkami si totiž dokáže poradí daleko lépe než třeba plast či kov.“

Záruka dá jistotu

Jenže jak to dobré dřevo jako laici poznáte? Bohužel těžko. Praxe prokázala, že jednoznačným vodítkem není ani cena. Určitě se vyplatí nakoupit u renomovaných výrobců. Když vám ovšem někdo dává záruku jen dva roky, je velká pravděpodobnost, že nábytek déle nevydrží. Obecně platí, že čím je delší záruka, tím delší je životnost. „Své dodavatele si velmi pečlivě vybíráme jen mezi špičkovými výrobci, pro které je kvalita na prvním místě. A tak na více než 60 nábytkových prvků, které máme nabídce, dáváme záruku 7 let,“ upozorňuje zástupce Mountfieldu. Velkou roli u kvality podle něj hraje i hustota dřeva. Vyzkoušet si ji jednoduše můžete třeba na stole. Čím má dřevo větší hustotu, tím je nábytek těžší, bytelnější a samozřejmě i odolnější.

Borovice nebo exotika?

„Velmi populární je mezi zákazníky v současné době především severská borovice v atraktivním odstínu cappuccino, která je proti povětrnostním vlivům mnohem odolnější než naše středoevropská,“ vypočítává Pobežal. „A velký boom teď zažívají také exotické dřeviny, jako je třeba tropické červenohnědé meranti, dřevo s dokonalou strukturou balau nebo teak.“ Nábytek z teaku můžete na zahradě nechat stát celý rok a nic mu neublíží. Má totiž vysoký obsah kaučuku a teakového oleje, takže dřevo je extrémně odolné jak proti vlhkosti a povětrnostním vlivům, tak i střídání teplot, případným plísním nebo škůdcům.

Křesílko nebo lehátko

Co všechno si můžete na zahradu nebo terasu pořídit? Výběr je skutečně široký. Od křesel, která mohou být pevná i polohovací, přes kulaté a obdelníkové stoly, lavice, servírovací stolky až po lehátka. Ale tím výčet zdaleka nekončí, protože nesmíme zapomenout na houpačky, slunečníky a polstrované potahy. Ty vám posezení nejen zpříjemní, ale díky široké škále designů i velkou měrou vdechnou atmosféru celému odpočinkovému koutu.

Nabídka je tak široká, že by měl každý dobře zvážit k čemu všemu by měl dřevěný zahradní nábytek sloužit a pro kolik bude lidí. Ideální je nakupovat tam, kde je stálá nabídka, takže si jednotlivé kousky můžete podle potřeby dokupovat. Jak velkou roli to při rozhodování o nákupu hraje, potvrzuje i Pobežal. „Když jsme si mezi kupujícími dělali průzkum spokojenosti, byla na nejvyšších místech žebříčku naše dlouhá záruka a možnost seskládat si sestavu z jednotlivých kusů podle vlastních představ. A pak samozřejmě odvoz. Protože když si u nás lidé vyberou zahradní nábytek, tak už si ho bez dalších zbytečných starostí jen užívají.“ Firma totiž sestavu nábytku zákazníkům v dohodnutém termínu zdarma doveze kamkoliv v ČR a na přání sestaví. A jako bonus si teď od nás navíc ke každé sestavě nábytku odnášení notebook Acer Aspire One.

Reklama

Související články

Zahradní nábytek vám musí „sednout“

Proč trávit příjemné slunečné dny mezi čtyřmi stěnami, když se dá příjemně zabydlet na zahradě nebo terase? Stačí si je jen šikovně a nápaditě zařídit...

Posaďte se na terase

K tomu, aby si člověk mohl pohodlně a v soukromí užívat sluníčka a čerstvého povětří, nepotřebuje vlastnit hned zahradu. S trochou šikovných nápadů si můžete...

Výběr článků

Načítám