Hlavní obsah

S čím zalovit v bazénu?

Novinky, Dana Novotná

Letos na sebe nechala koupací sezona chvilku čekat. Ale už je tady a s ní samozřejmě i starost o vodu v bazénu. O to, aby byla vždy křišťálově čistá. Říká se, že péče o bazén a bazénovou vodu zabere jen trošku zručnějšímu majiteli asi patnáct minut týdně. K tomu by si měl ovšem člověk vybrat správné pomocníky – tedy vhodné bazénové příslušenství.

Článek

Takové, které bylo vyvinuté právě pro tento účel. Díky propracované ergonomii a dokonale vymyšleným funkčním prvkům totiž dokáže ušetřit nejen čas, ale i náklady spojené s provozem rodinného bazénu. Péče o bazén je pak snadná, efektivní a rychlá. V tomto článku jsme pro vás připravili přehled toho, co kolem bazénu tak či onak budete potřebovat. Ale nelekejte se, nemusíte mít úplně všechno. Vhodnou kombinací vybraného příslušenství, s níž vám ochotně pomohou ve specializovaných prodejnách, zajistíte svému bazénu tu nejlepší péči.

Bazénové kartáče

Kartáče vyvinuté speciálně na čistění bazénů.

- na výběr jsou různé šířky záběru

- v kombinaci s teleskopickými tyčemi snadno dosáhnete, kam je potřeba

- i kartáče speciálně tvarované pro práci v těžko přístupných místech bazénu (rohy, ohyby, šikminy).

Bazénové síťky

- hladinové síťky slouží ke sběru plovoucích nečistot (listí, tráva, hmyz atd.)

- dnové síťky pro sběr nečistot ze dna bazénu (i drobných kamínků atd.), mají náběžné hrany pro efektivnější sběr.

Bazénové vysavače

Pomocí hadice jsou propojeny s pískovou filtrací. Účinně vysávají nečistoty (listí, zrnka písku atd.) zejména ze dna bazénu, současně však pomocí kartáčků vyčistí i vnitřní povrch bazénu - dno i jeho stěny.

- bazénové vysavače mechanické

- poloautomatické

- i zcela automatické, které – naprogramovány – pracují zcela samostatně bez nutnosti obsluhy.

Teleskopické tyče

- zvyšují akční rádius použití bazénových sítěk, kartáčů i mechanických vysavačů.

Díky nim dosáhnete pohodlně do všech koutů svého bazénu

Plovoucí dávkovače

Plují volně na hladině a plynule uvolňují do vody bazénovou chemii (v tabletách). Dávkuje se tak rovnoměrně po celé ploše bazénu (na rozdíl od umístění tablet do skimmeru). Pomocí regulovatelného uzávěru si sami nastavíte vhodnou rychlost dávkování přípravku.

Krycí a solární plachty

- slouží k zakrytí bazénu v době, kdy není bazén používán

- chrání vodu před zanesením padajících nečistot (pyl, listí, hmyz atd.)

- v kombinaci se speciálním polštářem brání bazén před zatékáním dešťové vody

- solární plachty se používají k zakrytí bazénu v čase, kdy se nekoupeme. Absorbují sluneční teplo, přenášejí je do vody bazénu a doplňují efekt solárního systému ohřevu vody nebo tepelného čerpadla. Brání zbytečnému vychládání vody v noci a v méně teplých dnech.

Bazénové příslušenství Green Line je výjimečné nejen kompaktností a patentovanými úchyty, ale i elegantním designem. V sadě najdete vše, co v bazénu využijete při čištění a lovení  nečistot z bazénu. Kartáč, vakuovou hlavu, dnovou síťku, hladinovou síťku i praktickou teleskopickou tyč, takže bez obtíží dosáhnete všude tam, kam potřebujete. A k tomu navíc bezdrátový digitální teploměr a praktický organizér, díky němuž budete mít všechno a vždy přehledně po ruce.

Bazénové teploměry

Budou vám podávat zprávu o aktuální teplotě vody.

- jak klasické, tak i například digitální s dálkovým přenosem informací (viz řada bazénového příslušenství GreenLine).

- jsou důležité pro správnou aplikaci bazénové chemie.

Reklama

Související články

Aby voda v bazénu byla křišťálová

Počasí je vrtkavé, a tak se řada majitelů bazénů obává, aby v teplých dnech byla voda skutečně křišťálově čistá. Péče o ni přitom nemusí zabrat víc než 15...

Jak mít v bazénu příjemně teplou vodu

Aby koupání bylo opravdu příjemné, je jasné, že voda nesmí studit, ale příjemně hřát. Můžeme si ji ohřívat například některým z elektrických systémů ohřevu,...

Trendy pro bazény

Pořizujete-li bazén, pak nestačí jen vybrat správou velikost, umístění, vhodný tvar nebo výrobní materiál. Důležitá je také volba bazénového příslušenství,...

Výběr článků

Načítám