Hlavní obsah

Konec slev v Česku, a to nejen na zahradní techniku

Novinky, Mountfield

Komerční článek - Přesto, že to na našem trhu vypadá, že se někteří prodejci předhánějí ve slevách, není tomu tak. Takovým dobám už zjevně odzvonilo. Důvod je jednoduchý. Ekonomická krize se chýlí ke konci. Jedním z jejích dozvuků ale je, že zboží je málo a bude tedy dražší.

Článek

Proč? Těžká doba naučila výrobce nevyrábět na sklad, ale jen to, co si obchodníci objednali. Řada výrobců navíc z opatrnosti omezila svou produkci. To je vidět na příkladu spotřební elektroniky, ale třeba i zahradní techniky, jako jsou sekačky, řetězové pily a další výrobky. Některé modely už na trhu chybí, nebo bývají dražší, než v minulosti. Bude se to ale týkat mnoha dalších komodit a potrvá přinejmenším rok, než se vztahy mezi výrobci a prodejci vrátí do starých kolejí.

Se slevami je tedy zřejmě na dlouhou dobu konec. Je sice pravda, že třeba někteří prodejci zahradní techniky ještě v těchto dnech velké slevy na příklad na rotační nebo bubnové sekačky, sněhové frézy, zahradní traktory, rodinné bazény, zahradní nábytek a další výrobky nabízejí, ale jsou jedni z posledních. I oni už ale chtějí s těmito slevami brzy skončit. Vůbec se jim nevidím. Vždyť jaro je už za dveřmi a je logické, že tedy budou chtít své zboží prodávat za plné sezónní ceny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám