Hlavní obsah

Bubnové sekačky – snadné a rychlé sečení vysoké trávy

Novinky, (kam)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší sekačka je stádo ovcí, říkávají s úsměvem znalci venkovského života. Pokud ale houf bečících pomocníků nevlastníte a vaše velká zahrada nebo louka přímo křičí, abyste ji už konečně posekali, nezbývá než se spolehnout na výdobytky techniky. A poohlédnout se po tom nejvhodnějším stroji.

Článek

Ideální pro pravidelné i nepravidelné sečení vysokých porostů na velkých plochách je samochodná bubnová sekačka. se kterou se dají bez zbytečné dřiny na rovině i ve složitém terénu udržovat velké zahrady i louky. Práce s ní je nejen pohodlná, ale díky širokému záběru žacího bubnu i rychlá. Zvládá dokonce posekat porost vysoký až 1,5 metru (i náletový a velmi houževnatý). Je to díky tomu, že buben je umístěn před samotnou sekačkou. Ta pak seče v otevřeném terénu čelně a není limitovaná výškou trávy, jako je tomu u běžných rotačních sekaček.

U bubnových sekaček (na rozdíl od sekaček lištových, kterým už nejen v Česku zvoní hrana) si uživatelé pochvalují především fakt, že je s nimi možné sekat nejen na rovině, ale i v členitém terénu. Výrazně snadnější je také jejich obsluha a především údržba. Nemusejí se složitě seřizovat a často promazávat, jak je to nutné právě u sekaček lištových. Navíc nechávají bubnovky posečenou trávu srovnanou v úhledných řádcích, takže ji lze dál snadno například sušit.

Přednosti bubnových sekaček

Otočné nože - řezným nástrojem jsou tři speciální nože otočně uložené v zesíleném pouzdru – při případném nárazu na překážku se nůž jen protočí.

Vysoký výkon obstarávají moderní 4-taktní motory předních světových výrobců

Konstrukce řídítek umožňuje nastavení pro každou postavu a klade minimální nároky na skladování a převoz

Další stroje pro sečení vysoké trávy

Reklama

Související články

Poničený trávník zachráníte vertikutátorem

Letošní zima dala trávníkům pěkně zabrat. To, co bylo ještě před pár měsíci chloubou zahrady, je teď spíš pro ostudu. Mnohde se na střídačku objevují fleky...

Jak připravit zahradní sekačku na sezonu

Než letos poprvé vyrazíme posekat trávník, potrvá to možná ještě pár týdnů. A ty bychom měli využít k tomu, abychom se podívali, jak je na novou sezonu...

Sekačky nové generace

Komerční článek - Stejně jako v automobilovém průmyslu se také výrobci zahradní techniky snaží neustále inovovat a obměňovat modelové řady. Dosud prodávané...

Výběr článků

Načítám