Hlavní obsah

Jarní květinová aranžmá vnesou do interiéru život a svěží vůni

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošních jarních vazbách vládnou hlavně přírodní materiály a zelené barvy, jimiž podtrhneme harmonii v interiéru. Přivítejme jaro zajímavou aranží, která zkrášlí náš byt.

Článek

Květiny a rostliny se svým růstem postarají o neustálou změnu. Ideální jsou cibuloviny, protože každý den proměňují svůj vzhled.

  • Ve vazbách zkombinujeme různé barvy nebo použijeme jednu dominantní, kterou doplníme zelenou nebo bílou barvou.
  • Také tvary aranží mohou být proměnlivé jako příroda sama. Místo vázy můžeme použít jakékoli předměty, o kterých si myslíme, že dodají květinám půvab.

:.Různá dřevěná kolečka poskytují pevnou základnu bujně rostoucím a kvetoucím narcisům, tulipánům, řebčíkům, pryskyřníkům, modřencům, česnekům, hyacintům a mákům (vlevo). Pletený košík z větviček třešně budí dojem čerstvě natrhané kytice lučního kvítí. Aranžmá je živé a proměnlivé. Každým dnem nabízí jiný obrázek tak, jak tulipány a šeřík rostou (vpravo).

:. Prosluněná letní kytice ze žlutých třapatek (Rudbeckia) a hnědých černuch (Nigella) svázaných žlutou páskou.

:.Kroužek z větviček může posloužit stejně dobře jako váza. Robustní okraj pěkně kontrastuje s pastelovými barvami tulipánů, sasanek, hyacintů a hrachorů. Jednoduché aranžmá nepostrádá stylovost (vlevo). Půvabné aranžmá z tulipánů, šeříků, hyacintů, řebčíků, modřenců, narcisů, kaliny, hrachorů a vrby ve vázách se stuhami (vpravo).

:. Esoterické aranžmá s hortenzií a kvítky Leucocoryne.

:.Plnokvěté tulipány jsou obklopené fialovým šeříkem. Lískové větvičky dodávají dekoraci jedinečný půvab (vlevo). Větvičky jako útulné hnízdo pro různé květiny: tulipány, šeříky, řebčíky, pryskyřníky, lísku a břečťan (vpravo).

:. Malé umělecké dílo nám přibližuje přírodu a umožňuje nám vnímat ji všemi smysly. Kniha je vytvořena ze sasanek, tulipánů, hyacintů, modřenců, řebčíků, šeříků, česneků a máků.

:. Malé umělecké dílo nám přibližuje přírodu a umožňuje nám vnímat ji všemi smysly. Kniha je vytvořena ze sasanek, tulipánů, hyacintů, modřenců, řebčíků, šeříků, česneků a máků.

:. Kruh z větviček a drátu je stojanem pro jarní aranžmá. Dominuje pryskyřník vedle hyacintů, narcisů, řebčíků, tulipánů a sasanek. Květiny vypadají, jako by stály v misce (vlevo). Kombinace žlutého tulipánu a bílého narcisu (vpravo).všechna fota: Archiv Holandská květinová kancelář

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Vázy na květiny vždy potěší

Jsme uprostřed zimy, příroda odpočívá. Na rozkvetlou zahradu, která je chloubou nejednoho čtenáře, si musíme počkat až do jara. Potěšit se živou vonící kyticí...

OBRAZEM: Voňavé hyacinty dodají energii

K nejvoňavějším rostlinám raného jara patří určitě hyacint. Nádherně provoní celý byt svěží přírodní vůní. Vhodným květníkem nebo ozdobným podstavcem navíc...

Výběr článků

Načítám