Hlavní obsah

OBRAZEM: Jak ochránit zahradu před zimou a mrazem

Novinky, lap

Během zimy potřebují některé rostliny větší péči. Nejčastějším problémem mohou být velké mrazy, proto by mladé stromy a keře měly být obaleny netkanou textilií. Není na škodu obejít zahradu během zimy a zkontrolovat, jestli je vše, jak má být. Zaměříme se na kontrolu obalení keříků a mladých stromků.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Zabalená azalka

Článek

Zkontrolujeme zakryté záhony trvalek a růží, které by měly být dostatečně chráněny. Stromy by měly mít chráněný kmen jutou a u mladých stromků není na škodu obalit netkanou textilií i korunu.

Zkontrolujte také okrasné trávy, které jste svázali před zimou, aby je mráz nepolámal. U pampových trav raději ověřte, že není fólie porušená. Fólie brání pronikání vlhkosti do srdce trávy, pokud by se vlivem mrazu porušilo srdce trávy, rostlina by zahynula.

:. Zakrytý záhon trvalekfoto: Novinky/Lucie Poštolková

:. Svázané okrasné trávy, pampové trávy jsou náchylné na vlhkost, proto je balíme do igelitu, který chrání proti vlhkosti.foto: Novinky/Lucie Poštolková

:. Textilie se vlivem větru může lehce rozmotat.foto: Novinky/Lucie Poštolková

:. Růže přikryté smrkovými větvemi.foto: Novinky/Lucie Poštolková

:. Mladý stromek se zabalenou korunou i kmínkemfoto: Novinky/Lucie Poštolková

Reklama

Související témata:

Související články

Zahrada v zimě má také své půvaby

Zimní měsíce jsou u zahradníků nejméně oblíbené. Mráz se vtírá pod kůži, dny jsou krátké a ponuré. Ale ani v zimě se zahradě nevyhýbáme a věnujeme...

Výběr článků

Načítám