Hlavní obsah

Kuchyně na zahradě

Novinky, (ha)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je tady a s ním i chvíle relaxace na zahradě. Příjemné posezení s rodinou či přáteli si v posledních letech ovšem stále častěji zpestřujeme přípravou pochoutek na grilu.

Článek

Tento nový trend rychle podchytili i výrobci a prodejci zahradních grilů, takže si můžeme vybrat z opravdu široké nabídky.

Klasické grily na dřevěné uhlí

S grilováním na dřevěném uhlí většina z nás před lety začínala a hodně lidí na tyto grily stále nedá dopustit. Jídla, připravená na dřevěném uhlí mají prostě svou nenapodobitelnou chuť. Zatímco dříve jsme si tyto grily často museli vyrábět podomácku, dnes jsou k dostání v nejrůznějším provedení, tvarech i velikostech.

Na snímku je gril na dřevěné uhlí model Diamante 600 s kruhovým roštěm o průměru 60cm, který lze nastavit do tří poloh.foto: Mountfield

Plynové grily

Velkou popularitu si v poslední době získaly grily plynové. Hořáky rozehřívají pod vlastním roštěm vrstvu lávových kamenů. Pokrmy připravené na tomto typu grilů jsou zdravější, neboť se do nich nevrací zplodiny z přepáleného tuku, jak je tomu u grilování na dřevěném uhlí.

Mezi nejvýkonnější plynové grily patří Nassau Ceram I. s hořákem o výkonu 11 kW. Je mj. vybaven piezo zapalováním a teploměrem. foto: Mountfield

Novinka: indukční grily

Novinkou ve světě grilování, která letos přišla i na český trh, jsou elektrické indukční grily. Hodí se nejenom pro grilování na zahradě, ale lze je použít i na menších terasách nebo balkonech. Výhodou je i jejich snadná údržba, možnost vyjmutí indukční plotýnky i to, že mají ovládací panel s LED diodami, posuvnou litinovou plotýnku s plochou a žebrovanou stranou a nerezovou pracovní desku.

Na indukčním grilu Hercules lze připravovat dobroty i na malé terase či balkonufoto: Mountfield

Reklama

Výběr článků

Načítám