Hlavní obsah

Příspěvky MAVB na bazény hýbou českým trhem. Teď lze ušetřit až 48 % z ceny

Novinky, (ha)
KOMERČNÍ ČLÁNEK

KOMERČNÍ ČLÁNEK - Mezi významnými tuzemskými prodejci luxusních bazénů to vře. A jde při tom o hodně – o statisíce amerických dolarů, které přes bazénářské firmy tečou do kapes jejich českých zákazníků.

Článek

Kde se peníze vzaly? Podle našich informací vyčlenila newyorská Mezinárodní asociace výrobců bazénů (MAVB) pro tento rok celkem 1,2 milionu dolarů, tedy v přepočtu téměř 24 milionů korun, a to na podporu rozvoje bazénového trhu v Česku.

Prezident asociace MAVB Timothy Saxer potvrzuje, že tyto peníze jsou určeny všem zákazníkům, kteří si teď v jarních měsících hodlají pořídit svůj vlastní bazén a dodává: „Nejde o nějakou půjčku, jak jsem někde slyšel, ale skutečně o nevratný finanční příspěvek, který se každému ihned odečítá z ceny bazénu.“

Příspěvky jsou na bazény i zastřešení

MAVB je při výběru těch, kteří její peníze zákazníkům předávají, velmi přísná. V tuzemsku si toto privilegium vydobyly pouze dvě společnosti – Marimex a největší zdejší prodejce bazénů Mountfield. Posledně jmenovaný si ovšem dopředu vyjednal s MAVB i možnost, že bude svým zákazníkům zprostředkovávat zámořské příspěvky také na nákup bazénového zastřešení.

„Ano, je to tak. O zastřešení jako důležitý doplněk k bazénu je teď velký zájem. MAVB tak vlastně ocenila, že máme nejširší sortiment bazénů a příslušenství a že lidem poskytujeme komplexní služby,“ podotýká ředitel bazénové divize Mountfieldu Roman Malý. Nebyli bychom však v Česku, kdyby se konkurence neozvala.

V Mountfieldu můžete dotaci od MAVB získat nejen na bazén, ale i na jeho zakrytí. Např. na jedno z nejprodávanějších posuvných zastřešení Klasik, které běžně stojí 129 860 Kč, dostanete dotaci ve výši 2 750 USD - zaplatíte tak méně než 75 tisíc korun.

Proč se vlastně Marimex zlobí?

„Nám se to samozřejmě nelíbí, protože to našeho největšího konkurenta zvýhodňuje,“ reagoval podrážděně ředitel Marimexu Marek Kracík. „Tím, že MAVB umožnila poskytovat příspěvky i na zastřešení pouze Mountfieldu, přicházíme o dost těch zákazníků, kteří si zastřešení chtějí pořídit spolu s bazénem. Proto jsme se právě rozhodli, že se ještě jednou pokusíme MAVB přesvědčit, aby buď poskytovala dolarové příspěvky na zastřešení i pro naše zákazníky, nebo aby je neposkytovala ani pro Mountfield,“ dodává Kracík.

„Já myslím, že by se v žádném případě nic rušit nemělo. A Marimex si podle mě nemá proč stěžovat. Podobné podmínky si přece mohl včas před začátkem sezóny s MAVB zajistit také,“ kontruje Roman Malý z Mountfieldu.

Dolary rychle ubývají

Zákazníkům jsou ale nějaké rozepře mezi prodejci lhostejné. Zájemci o bazén na velké příspěvky od MAVB velmi dobře slyší a využívají tuto „dotaci“ ve velkém. Jak by také ne, když to není nic složitého. „Získat zmíněný příspěvek na nákup je velmi jednoduché,“ říká Roman Malý. „V kterékoliv z našich prodejen jej zájemcům vyřizujeme velmi rychle, prakticky na počkání. Zákazníka nezatěžujeme zbytečnými administrativními úkony ani žádnými poplatky. Vše za něj vyřešíme my.“

Zároveň ale dodává, že objem prostředků vyčleněných na letošek pro ČR není bezedný a objem zbývajících dolarů se zmenšuje. „Zájem zákazníků je pochopitelně obrovský, takže bych všem radil výběr nového bazénu nebo i zastřešení už příliš neodkládat. Myslím, že by pro každého byla škoda o tak výhodnou šanci přijít,“ dodává šéf bazénové divize Mountfieldu.

T. Saxer: „Naše dolary mohou v ČR rozdávat jen ti nejlepší!“
Proč se Mezinárodní asociace výrobců bazénů (MAVB) rozhodla finančně přispívat českým zákazníkům na koupi bazénu? Na to nám odpověděl její prezident a zároveň viceprezident firmy Alpha3, Timothy Saxer:Trh ve střední Evropě a především v Česku se v poslední době velmi rychle rozvíjí a zájem o bazény je tu obrovský. Chceme pomoci a mimo jiné zde prosadit i kvalitní bazény těch největších světových výrobců. Proto na jejich pořízení přispíváme zákazníkům tak velkými částkami.Které české firmy mohou váš příspěvek zprostředkovat?Historicky první společností byl Marimex, ke kterému se později připojil Mountfield. Zájemců bylo pochopitelně víc, ale pouze tyto firmy dokázaly vyhovět našim náročným podmínkám.Jaké jsou to podmínky?Vybrali jsme firmy, které mají na českém bazénovém trhu dobrý zvuk a dlouholetou tradici. Tedy ty, o kterých víme, že nabízejí kvalitní bazény, na které jsou naše příspěvky výhradně určeny. Důležitou podmínkou je i to, aby firma měla své montážní posádky, které zákazníkovi bazén odborně postaví a zprovozní. Významná pro nás je i délka záruky na bazény i zastřešení, která musí být minimálně 5 let a pak také rychlý a dostupný bazénový servis.A co to znamená pro českého zákazníka?Myslím, že velmi hodně. Dostává zároveň dobrou cenu, kvalitní výrobek a komplexní služby. Díky naší dotaci totiž nejen výrazně ušetří, ale má navíc jistotu, že nakoupil u skutečně dobrého prodejce kvalitní výrobek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám