Hlavní obsah

Bazén, to už není luxus, ale i často nutnost

– KOMERČNÍ ČLÁNEK
Novinky, (ha)

KOMERČNÍ ČLÁNEK - Tropická léta, pravidelně se opakující rok co rok, nám dala jednu zkušenost: Bez vlastního koupání se už neobejdeme...

Článek

Ten, kdo se snažil utéci před vedry tak, že trávil dovolenou někde u moře, brzy zjistil, že je to řešení nákladné a velmi krátkodobé. Jiní hledali osvěžení na našich koupalištích. Jenže z těch přírodních si kvůli přemnoženým jedovatým sinicím odnášeli v tom lepším případě oční a zažívací potíže, v tom horším prudké alergické reakce. A na těch pár umělých se zase prostě celý národ nevejde.

Řešení se našlo, chyběla mu elegance

Naštěstí trh v pravou chvíli přišel s řešením, když začal nabízet bazény nadzemní. Ty vynikají především příznivou cenou, takže vlastní koupání si už může dovolit opravdu každý. Jde vlastně o nádrž s modrou kovovou stěnou a s vnitřní fólií. Vyrábějí se v různých velikostech a k tomu, aby se člověk osvěžil ve vodě, stačí.

Tedy stačily. Lidé jsou čím dál náročnější, své zahrady si šlechtí a chtějí, aby byly co nejkrásnější. Trávníky se podobají zeleným kobercům, sestavy dřevěného zahradního nábytku a grily také nesmějí chybět. A jen málokdo, kdo má pěknou zahradu, by si na ni postavil nějakou nevzhlednou modrou káď, trčící vysoko nad terénem. Ovšem ne každý má na klasický zapuštěný bazén, a tak raději možnost vlastního koupání oželel. To platilo ještě donedávna, než se na trhu objevil zcela nový druh nadzemních bazénů.

Azuro De Luxe přišly v pravý čas

Například společnost Mountfield ale o slabinách klasických nadzemních bazénů věděla. „Nešlo jen o neestetický vzhled těch takzvaných ,modráků‘,“ říká Jaroslav Pištěk ze zmíněné společnosti. „I ten, kdo si takovýto nadzemní bazén pořídit chtěl, ale má pozemek ve svahu, prakticky neměl šanci. Tento bazén totiž musí mít vodorovnou základnu a nejde zapustit,“ vysvětluje.

Jak dodává, firma hledala v součinnosti s německými univerzitními laboratořemi cestu, jak z této „pasti“ ven. „Ze spolupráce nakonec vzešla nová řada nadzemních bazénů Azuro De Luxe. Ty lze na rozdíl od klasických modelů částečně zapustit, aniž by hrozilo kvůli tlaku okolní zeminy zborcení obvodové stěny,“ říká Pištěk.

„Tato stěna je totiž u Azuro De Luxe vyráběna z dvojnásobně silného hlubokotažného plechu. Ten má navíc speciální antikorozní úpravu. Vnější atraktivní design věrně imituje dřevo, takže i ten, kdo se rozhodne bazén nezapouštět, se za jeho vzhled už nemusí stydět,“ zdůrazňuje Pištěk.

Bazény v sadě jsou mnohem levnější

V okamžiku, kdy se nová řada nadzemních bazénů Azuro De Luxe objevila na trhu, se ihned stala šlágrem. A to nejen pro svůj vzhled a možnost zapuštění do země. Tyto bazény lze totiž pořídit v sadě velmi výhodně.

„Pokud se chcete pohodlně koupat v opravdu křišťálově čisté a příjemně teplé vodě, potřebujete nejen bazén, ale i výkonnou pískovou filtraci, solární ohřev vody, skimmer a schůdky,“ podotýká Jaroslav Pištěk.

„Aby nemuseli zákazníci tyto komponenty kupovat jednotlivě, vyšli jsme jim vstříc a nabízíme je spolu s bazénem v sadě. Vzhledem k obrovskému zájmu lidí o tyto sady nebylo příliš obtížné přesvědčit naše dodavatele, aby šli výrazně dolů s cenou svých výrobků. My jsme potom toto cenové zvýhodnění plně promítli do koncové ceny bazénových sad. Takže například bazén Azuro 400 DL pořídíte v sadě jen za pouhých 6 990 korun. A to už je velmi přijatelná cena,“ říká Jaroslav Pištěk.

Starý „gumák“ nevyhazujte! Prodejte ho za 3 500 korun
Voda sotva po kolena, průměr tak 2,5 metru. O nějakém koupání, nebo dokonce plavání nemohla být řeč. Jenže právě takto, tedy pořízením gumového brouzdaliště s horním nafukovacím prstencem, mnozí z nás s „bazénem“ na vlastní zahradě začínali.Pravda, stál pár korun, což bylo lákavé, ale velmi brzy jsme přišli na to, že tenhle „gumák” je dobrý leda pro to, aby se naše děti měly kde cachtat. Jenže mnohdy jen pár týdnů, protože tyhle „gumáky“ se snadno poškodily. Stačilo, když se o stěnu opřel třeba pes a protrhl ji. Potopa byla na světě.Inu, každý začátek je těžký. Dnes už jsou ale na trhu k mání pěkné nadzemní bazény, ve kterých se dá doopravdy koupat i plavat. Většina z nás tedy starý „gumák“ odložila do garáže nebo kůlny a přemýšlí, jak se ho zbavit. Řešení je elegantně jednoduché. Největší prodejce bazénů Mountfield totiž přišel se zajímavou nabídkou: Když se rozhodnete pořídit si u něj bazénovou sadu s pískovou filtrací, solárním ohřevem vody, skimmerem, schůdky a současně přinesete svůj starý, i poškozený „gumák“, dostanete za něj 3 500 korun! Starý „gumák“ nevyhazujte! Prodejte ho za 3 500 korun

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám